Rădăuţi

Intervenţii pe 50 de străzi, pentru apă şi canalizare

> Gheorghe Flutur recunoaşte că proiectul vine târziu pentru oraş, că va genera deranj, dar speră ca lucrările să fie încheiate în primăvara lui 2025

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost la Rădăuţi împreună cu directorul general al ACET Suceava, Ştefan Groza, operator care pune în aplicare un proiect cu fonduri europene de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare în mai multe localităţi din judeţ.

În cadrul acestui proiect, în municipiul Rădăuţi se va interveni pe 50 de străzi din care pe 47 nu au existat reţele de apă şi canalizare, a spus Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că este vorba de 17 km de reţele de canalizare şi 14 km de reţele de apă potabilă.

„Asta trebuia de mult să se întâmple” a arătat Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, după implementarea proiectului, Rădăuţiul va avea un grad de conectare la apă şi canalizare de peste 95%.

El a menţionat că lucrările ar urma să fie finalizate în 2025, dar că speră să fie finalizate mai repede, respectiv în primăvara anului 2025.

Flutur a mai declarat că prin acelaşi proiect este reabilitată şi staţia de captare a apei de la Măneuţi şi că se va mări capacitatea acesteia.

„Rădăuţi va fi principalul beneficiar în zonă a proiectului de apă şi canalizare, ABC-ul civilizaţiei” a spus preşedintele CJ Suceava.

El a recunoscut că acest proiect vine destul de târziu pentru municipiul Rădăuţi care merita să aibă apă şi canalizare; dar că „este bine şi acum”.

Potrivit lui Flutur, după lucrările la reţelele de apă şi canalizare, Primăria Rădăuţi va veni cu asfaltarea.

„Deocamdată suntem la faza asta care înseamnă şi puţin deranj. E treabă multă” a arătat Flutur.

Primarul Bogdan Loghin a precizat că gradul de conectare în municipiul Rădăuţi va fi de 99%, pentru că a accesat şi un program de 4,1 milioane de euro prin PNI Anghel Saligny. El a spus că se bucură de colaborarea cu Consiliul Judeţean Suceava şi cu ACET. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI