Primăria Suceava demolează cele 59 de garaje de pe terenul viitoarei parcări supraetajate

> Deţinătorii acestora pot primi, în funcţie de mărimea imobilului, între 2.000 şi 7.000 de euro, în contul special de la CEC fiind disponibilă suma de 1,5 milioane de lei

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a semnat dispoziţia pentru exproprierea a 59 de garaje de pe strada Ştefan Tomşa, imobile aflate pe terenul pe care va fi construită o parcare supraetajată.

„Sumele de bani sunt depuse în contul la CEC pentru fiecare persoană în parte, însă acestea nu pot fi ridicate decât după ce se face analiza în comisia formată inclusiv din reprezentanţi ai Prefecturii şi Oficiului Judeţean de Publicitate Imobiliară şi Cadastru” informează şeful municipalităţii, subliniind că respectiva comisie va da „răspunsul” începând cu 10 septembrie.

Ion Lungu precizează că, între timp, se lucrează la intabularea terenului, în final urmând a fi emis certificatul de demolare. „Vrem să demarăm construirea parcării în acest an. Bineînţeles, aceasta presupune dărâmarea garajelor. Fiecare dintre persoane îşi va ridica bunurile de acolo, bara de garaje urmând a fi demolată cu buldozerul” subliniază Lungu.

Evaluarea garajelor a fost efectuată de firma aflată sub contract cu primăria, deţinătorii expropriaţi putând primi, în funcţie de mărimea imobilului, între 2.000 şi 7.000 de euro. În acest scop, în contul special de la CEC este disponibil un total de 1,5 milioane de lei.

„Oamenii au fost notificaţi, iar conform legii trebuie să aşteptăm 30 de zile de la notificare. Acestea au expirat pe 20 august – ne grăbim să facem această parcare supraterană –, dar trebuie parcurşi toţi paşii legali. În caz contrar, riscăm să ne blocăm, să fie contestaţii şi să mergem prin instanţă. Respectând toate procedurile, nu există niciun impediment să demolăm garajele în acest an şi să pregătim terenul pentru licitaţia la parcarea supraterană. Deja am dat dispoziţii la Direcţia de investiţii şi la Direcţia de achiziţii să înceapă a lucra la documentaţiile pentru organizarea licitaţiei” a explicat Ion Lungu.

Potrivit studiului de fezabilitate, parcarea supraetajată care va fi ridicată în preajma sediului Primăriei Suceava va avea 5 niveluri, respectiv demisol, parter şi trei etaje. La dispoziţia conducătorilor auto vor fi 307 de locuri de parcare, adică 236 convenţionale, 54 dotate cu staţii de încărcare a acumulatorilor electrici şi 78 de locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi.

2 Comentarii

  1. Bongwater says:

    Makes sense.
    25% de locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi… Adica un sfert din suceveni sunt cu dezabilitati?
    Eu vad pe aici peste ocean la o parcare cu 100 de locuri 3 sau 4 marcate pentru cei cu dezabilitati. Parol. Sunt cele mai aproape de intrarile principale, si in 8 din 10 ori nu e parcata vreo masina pe ele. E drept, mai sunt poate 1sau 2 locuri rezervate pentru mame cu copii dar la Romania aia nu conteaza prea mult.

  2. Sunt sigur ca 78 de locuri rezervate persoanelor cu dizabilităţi vor fi si ascensoare corespunzatoare, rampe de access care sa le faciliteze deplasarea.
    Bineinteles alimentate cu panouri solare… Nu?

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI