Client care a refuzat să plătească o cursă Bolt, cercetat pentru abuz de încredere prin fraudarea creditorului

Un bărbat care a refuzat, în noaptea de duminică spre luni, să achite o cursă făcută cu serviciul de ride sharing Bolt este cercetat penal pentru abuz de încredere prin fraudarea creditorului.

Poliţia Suceava a fost sesizată, luni, la ora 0:33, prin 112, de un şofer Bolt, cum că a preluat o comandă de transport, iar la finalul cursei clientul a refuzat să plătească.

Echipajul de poliţie deplasat la faţa locului a constatat că un şofer Bolt a preluat la ora 23:51, prin aplicaţie, o comandă pentru a transporta o persoană din zona complexului Zamca din Suceava până în oraşul Salcea. După ce a preluat persoana respectivă şi a ajuns la destinaţie, persoana în cauză i-a spus şoferului că nu are bani cash să achite şi că doreşte să îl ducă înapoi în Suceava, în zona unui restaurant, pentru a se întâlni cu un prieten care îi va da bani pentru transport.

Au ajuns în zona sediului Poliţiei Suceava şi, constatând că nu se înţelege cu persoanele în cauză, şoferul a apelat la 112.

Poliţiştii l-au identificat şi legitimat pe clientul respectiv, aflat vizibil sub influenţa băuturilor alcoolice, cât şi pe prietenul acestuia. În urma discuţiilor purtate cu aceştia, prietenul a achitat contravaloarea transportului – 76 de lei.

S-a întocmit proces-verbal de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, urmând ca dosarul penal să fie soluţionat procedural conform competenţei.

Cu privire la infracţiunea de abuz de încredere prin fraudarea creditorilor şoferul a spus că nu doreşte să depună plângere penală, deoarece şi-a recuperat prejudiciul. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI