Transport fictiv de material lemnos în valoare de circa 50.000 de lei

> A fost confiscată valoric încărcătura şi au fost aplicate amenzi de 15.000 de lei

Poliţia Judeţeană Suceava a anunţat, joi, că în cursul zilei de miercuri poliţiştii au continuat activităţile de verificare şi control în ceea ce priveşte transporturile de material lemnos şi au reuşit să identifice un transport fictiv de cherestea în valoare de aproape 50.000 lei, dispunând confiscarea valorică a încărcăturii, dar şi sancţionarea contravenţională cu amendă în valoare de 15.000 lei.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni şi un lucrător din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, acţionând în cadrul planului de acţiune pe linie silvică organizat la nivelul Poliţiei Municipiului Fălticeni, au identificat şi oprit în trafic un ansamblu rutier format dintr-o autoutilitară şi o semiremorcă. La volan a fost legitimat un bărbat domiciliat în comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani.

Din verificările efectuate în sistemul informatic SUMAL 2.0 a reieşit că semiremorca figura înregistrată cu aviz emis pentru 50,88 mc de cherestea tivită molid, având ca destinaţie, conform datelor înscrise, un depozit din Mălini. Verificările suplimentare au scos în evidenţă că avizul este cu status „în tranzit”, iar traseul GPS al cod-avizului coincide cu locaţia unde a fost identificat în trafic ansamblul rutier. Acest cod-aviz având ataşate fotografiile ce se încarcă obligatoriu în sistemul informatic suma 2.0, permite vizualizarea pachetelor de cherestea corespunzătoare unui volum de 50 mc.

În vederea inspectării încărcăturii s-a solicitat conducătorului auto să deschidă semiremorca. El s-a conformat, constatându-se că în semiremorcă nu se află nicio cantitate din cheresteaua avizată, semiremorca fiind goală!

Având în vedere cele constatate, poliţiştii au dispus sancţionarea cu amendă de 15.000 lei a societăţii emitente a avizului conform art. 19 din Legea 171/2010, iar complementar, în temeiul art. 19 alin. 21 din Legea 171/2010, au dispus şi confiscarea valorică a 50,88 mc cherestea tivită molid, în valoare de 47.064 lei. (N.B. ; Foto: Poliţia Română) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI