Centrale electrice din cinci regiuni ale Ucrainei au fost lovite de rachetele ruşilor

Compania de electricitate din Ucraina anunţă că centralele sale din cinci regiuni au fost lovite de rachetele lansate de ruşi, potrivit CNN.

Directorul general al companiei ucrainene Ukrenergo spune că sistemul energetic al ţării a suferit sâmbătă 12 lovituri cu rachete.

„Din păcate, au fost lovite instalaţii energetice din cinci regiuni. Inginerii energeticieni lucrează deja la restabilire”, a scris Volodymyr Kudrytskyi pe Facebook.

Kudrytskyi a declarat că au fost lovite centralele electrice şi substaţiile Ukrenergo, dar „controlul şi integritatea sistemului energetic au fost păstrate”. „Cu toate acestea, deficitul din sistem este semnificativ. Situaţia este dificilă în regiunile Harkov şi Liov. Echipele de reparaţii lucrează deja acolo, precum şi în alte regiuni, iar eliminarea consecinţelor atacului continuă. Munca coordonată a militarilor şi a inginerilor energeticieni nu permite inamicului să îşi atingă obiectivul principal – să arunce întreaga ţară în frig şi întuneric”, a precizat directorul ucrainean.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI