Prin efortul municipalităţii sucevene

Fiecare familie din blocul afectat de explozie va primi câte 25.000 de lei

> Suma va servi la plata chiriei şi utilităţilor pentru un an, Primăria suportând şi costurile legate de expertizarea tehnică a blocului avariat

În urma discuţiilor purtate ieri de către primarul Ion Lungu, cu reprezentanţii proprietarilor apartamentelor avariate de explozia din cartierul Burdujeni, numai 6 familii au solicitat locuinţe de la Primărie. „Deoarece prezintă dezavantajul că nu sunt mobilate, am convenit să acordăm din bugetul local suma de 25.000 de lei la fiecare familie, ceea ce înseamnă plata chiriei şi utilităţilor pentru un an de zile. Toţi cei prezenţi, respectiv reprezentanţii a 26 de familii, dintre 28 care au apartamentele avariate, au fost de acord cu această modalitate de ajutor” informează edilul-şef. Primarul precizează că salariaţii Direcţiei Asistenţă Socială, coordonaţi de Ioan Ciutac, secretarul municipiului Suceava, vor întocmi dosarele pentru fiecare familie în parte, acestea având la bază procesele-verbale întocmite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspecţia în Construcţii. „În momentul în care vom avea dosarele complete, voi convoca Consiliul Local pentru aprobare. Totodată, s-a stabilit ca municipalitatea să suporte costurile legate de expertizarea tehnică a blocului avariat” a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI