În municipiul Suceava

Preţul local al energiei termice va fi 537,39 lei/Gcal până în martie 2023 şi 609,27 lei/Gcal din aprilie 2023

> Pentru populaţie se va factura în continuare 240 lei/Gcal

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe în şedinţa din această săptămână noile tarife pentru energia termică livrată în sistem centralizat.

Potrivit referatului de aprobare a proiectului de hotărâre semnat de primarul Ion Lungu, preţul local al energiei termice este alcătuit din două componente, respectiv cel de producere a energiei termice şi tarifele de transport, de distribuţie şi furnizare a energiei termice.

„Ca urmare a creşterii accelerate a preţului la energia electrică, preţul gigacaloriei a crescut la producătorul de energie termică pentru municipiul Suceava – SC Bioenergy SA – de la 142,78 lei (exclusiv TVA) la 244,75 lei (exclusiv TVA)”, arată Ion Lungu.

El precizează că, în vederea aprobării noului preţ de producţie de 244,75 lei/Gcal, producătorul de energie termică pentru municipiul Suceava a solicitat şi obţinut avizul prin care ANRE a avizat preţul pentru energia termică produsă în cogenerare şi livrata din centrala de cogenerare care aparţine SC Bioenergy Suceava SA.

Primarul menţionează că modificarea preţulului per gigacalorie de la 142,78 lei (exclusiv TVA) la 244,75 (exclusiv TVA) este solicitată pentru componenta de producere a energiei termice, iar cealaltă componentă a preţului local al energiei termice aparţine operatorului serviciului public şi rămâne neschimbată.

Astfel, preţul local pentru energia termică destinată populaţiei va fi de 609,27 lei/Gcal (inclusiv TVA de 19%) de la data aprobării acestei HCL şi până la 31 octombrie 2022, respectiv pe perioada 1 aprilie 2023 – 31 octombrie 2023, şi de 537,39 lei/Gcal (inclusiv TVA de 5%) începând cu 1 noiembrie 2022 şi până la 31 martie 2023 pentru populaţie şi pentru încă alte trei categorii de consumatori.

Preţul pentru energia termică furnizată agenţilor economici va fi de 511,99 lei/Gcal (exclusiv TVA).

Primarul subliniază că preţul local pentru populaţia la care se facturează energia termică în municipiul Suceava, aprobat prin HCL nr. 134/24.05.2017, rămâne neschimbat, la valoarea de 240 lei/Gcal (inclusiv TVA). (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI