Ştafeta Veteranilor Invictus, la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

Ştafeta Veteranilor, eveniment organizat de Invictus România cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Armatei României, a ajuns la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, miercuri, 19 octombrie. Participanţii care au alergat pe traseul Suceava – Câmpulung Moldovenesc au fost întâmpinaţi de elevii şi personalul colegiului în aplauze, ştefăniştii primind cu emoţie, mândrie şi bucurie ştafeta voluntarilor Invictus.

Ştafeta Veteranilor este despre muncă în echipă, devotament, perseverenţă şi spirit de învingător. Aceste valori se regăsesc şi în elevii Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” care au răspuns „prezent” acţiunii voluntarilor Invictus, manifestând respect faţă de eroii neamului.

La data de 20 octombrie, voluntarii Invictus împreună cu 30 de elevi ştefănişti şi 6 cadre militare din Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” au plecat spre următorul punct din traseul roşu al Ştafetei Veteranilor.

Purtând tricolorul cu mândrie, au luat startul din curtea colegiului spre platoul central al municipiului Câmpulung Moldovenesc, unde au făcut primul popas în faţa statuii lui Dragoş-Vodă. La Monumentul Eroilor au făcut următoarea oprire, unde participanţii au ţinut un moment de reculegere pentru eroii neamului românesc.

Strigând într-un glas „Go Invictus!”, au pornit spre Vatra Dornei, pentru a preda mai departe ştafeta, urmând ca pe 25 octombrie voluntarii Invictus să se întâlnească la Carei, cu ocazia Zilei Armatei României.

Pe 5 octombrie, Ştafeta Veteranilor Invictus a luat startul de la Bucureşti şi va străbate toate judeţele ţării, pe cele trei trasee tradiţionale, reprezentate de culorile Drapelului Naţional, însumând peste 3.300 km, urmând ca în data de 25 octombrie să ajungă la Carei.

Ajunsă la cea de a IX-a ediţie, Ştafeta Veteranilor aduce un pios omagiu veteranilor de război şi eroilor de ieri şi de astăzi a României. (Comunicat de presă)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: