Primarul Ion Lungu:

„Stare de alertă” la depunerea proiectelor cu finanţare europeană

> „Vrem să depunem cât mai multe proiecte, de aceea şedinţele de îndată ale Consiliului Local vor deveni tot mai uzuale” arată şeful municipalităţii sucevene

Consiliul Local al municipiului Suceava se va întâlni tot mai des, chemat fiind să aprobe proiecte cu finanţare din fonduri europene nerambursabile.

Semnalul a fost lansat de primarul Ion Lungu, care i-a avertizat, în acest sens, pe membrii deliberativului, cu prilejul celei mai recente întruniri de îndată, dedicată aprobării unor hotărâri privind atragerea de finanţare europeană.

„Suntem în stare de alertă, cu proiectele europene care vin, cu toate apelurile şi ghidurile. Vrem să depunem cât mai multe proiecte, de aceea şedinţele de îndată ale Consiliului Local vor deveni tot mai uzuale. Deja vreau să anunţ că pe data de 13 octombrie, joi, vom avea o nouă şedinţă de îndată pentru autobuzele electrice din Zona Metropolitană” a spus şeful municipalităţii.

La sfârşitul lunii august, primarul Ion Lungu anunţa că autorităţile administraţiei publice locale sucevene au pregătite proiecte în valoare de peste 250 milioane de euro. Astfel, în domeniul energiei, portofoliul de proiecte este de peste 100 milioane de euro, o parte dintre acestea putând fi promovate prin Ministerul Investiţiei şi Proiectelor Europene. Este vorba despre parcul fotovoltaic (21 de milioane de euro); reabilitarea sistemului de termoficare (89,16 de milioane de euro); reabilitarea unităţilor de învăţământ (14,70 de milioane de euro); reabilitarea energetică a clădirilor publice (12,31 de milioane de euro). De asemenea, evidenţiate au fost proiectele privind transportul metropolitan (44,63 de milioane de euro); sistemul integrat de management şi modelare urbană, precum şi cel de fluidizare a traficului rutier (23,46 de milioane de euro). În curs sunt proiectele zonei de agrement „Parc Şipote” (5,10 milioane de euro); zonei de agrement „Parc Zamca” (2,42 de milioane de euro); reabilitării Curţii Domneşti (6,63 de milioane de euro) şi aqua park-ului din cadrul viitorului complex sportiv (10,20 de milioane de euro). La cele enumerate se adaugă proiectele integrate de digitalizare a unităţilor de învăţământ (12,76 de milioane de euro); creşterea protecţiei şi conservării naturii, a biodiversităţii şi a infrastructurii verzi (5,36 de milioane de euro); dezvoltarea, modernizarea şi completarea sistemelor de management integrat al deşeurilor municipale (2,45 de milioane de euro).

Multe dintre aceste proiecte au fost depuse în cadrul Planului Naţional de Rezilienţă şi Redresare (PNRR), altele au documentaţia deja realizată, urmând a fi înaintate în baza apelurilor de proiecte şi ghidului solicitantului, în mod special cele aferente Programului Operaţional Regional (POR) 2021-2027.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI