Cele două oferte pentru întocmirea documentaţiei viitorului aqua park din Suceava au fost respinse

> „Sper să avem mai mult noroc la licitaţia a doua” arată primarul Ion Lungu, precizând că licitaţia va fi reluată pe 7 octombrie  > Proiectul aqua park va fi depus în cadrul POR 2021-2027, vizând atragerea unei finanţări nerambursabile de 10,2 milioane de euro

Niciuna dintre cele două oferte la licitaţia pentru întocmirea documentaţiei aferente construirii cu finanţare nerambursabilă  a unui aqua park în municipiul Suceava nu a fost acceptată. Potrivit primarului Ion Lungu, obiectivul urmează a se materializa pe o suprafaţă de 3,5 ha, la ieşirea din municipiul Suceava spre Fălticeni, acolo unde va fi construit şi viitorul complex sportiv.

În competiţie au intrat Total Bussines Land Alba Iulia şi Neo Structural Enginnering & Nox Internaţional Bucureşti, licitaţia urmând a fi reluată pe 7 octombrie.

„Au fost depuse două oferte de firme din Alba Iulia şi Bucureşti. Niciuna dintre ele, din păcate, nu a fost eligibilă. După evaluarea tehnică, acestea nu au trecut în cea de evaluare financiară. Nu este foarte simplu, deoarece 34% reprezintă preţul cel mai mic, diferenţa fiind soluţia tehnică” subliniază şeful municipalităţii sucevene.

Valoarea contractului pentru întocmirea documentaţiei este 2,9 milioane de lei, investiţia fiind departajată în două ansambluri. În primul rând este vorba despre o clădire principală cu bazine şi piscine acoperite, tobogane pe categorii de vârstă, grupuri sanitare, spaţii comerciale, birouri, spaţii administrative, vestiare şi case de bilete. Partea în aer liber cuprinde jacuzzi cu valuri, tobogane, plajă, bază de observare, post salvamar, cabine de duşuri, grupuri sanitare, spaţii tehnice şi locuri de parcare.   „Sper să avem mai mult noroc la licitaţia a doua. Ne dorim să depunem acest proiect pe fonduri europene, pe axa de turism. Avem noroc pentru că nici acolo lucrurile nu s-au mişcat. Nu sunt date ghidurile solicitantului, apelurile de proiecte. Însă aşa cum stau lucrurile, nu se va întâmpla nimic până la sfârşitul anului. Ca atare, mai vrem timp să facem această documentaţie”  a declarat Ion Lungu.

Procedurile aferente promovării proiectului includ mai multe etape, printre care întocmirea studiului de fezabilitate, realizarea proiectului tehnic, întocmirea caietului de sarcini, achiziţionarea asistenţei tehnice, întocmirea documentaţiei şi depunerea proiectului pe fonduri europene.

În portofoliul de proiecte de 100 de milioane de euro înscris de municipiul Suceava la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2021-2027, viitorul aqua park figurează ca vizând atragerea unei finanţări nerambursabile de 10,2 de milioane de euro.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI