Constantin Boliacu, şeful Casei de Pensii, lămureşte neclarităţile legate de voucherele sociale

> Directorul executiv al CJP explică cum se procedează atunci când cardurile nu au ajuns la beneficiari, nu funcţionează sau au fost pierdute

Constantin Boliacu, director executiv al Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava, vine cu precizări pe marginea problematicii voucherelor sociale. Şeful CJP face acest demers pe fondul multiplelor lămuriri pe care potenţialii beneficiari le cer direct, la sediul instituţiei, cât şi prin alte mijloace. Este vorba, în primul rând, despre situaţiile în care persoanele în drept nu au reuşit să intre în posesia cardului.

Potrivit lui Constantin Boliacu, din motive obiective, există şi cazuri în care Poşta Română a nu a putut livra respectivele carduri. De aceea, este recomandată o verificare la oficiul poştal, iar dacă răspunsul este nefavorabil, persoanele cu pricina pot suna la numărul de telefon 031.9268. Această procedură este importantă, deoarece, la sfârşitul anului 2022, cardurile neridicate vor fi anulate. Pentru persoanele care au devenit îndreptăţite după data demarării programului, includerea pe listele cu beneficiarii voucherelor sociale poate fi verificată la Casa Judeţeană de Pensii, cât şi la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială. Pe de altă parte, dacă beneficiarul a primit cardul, dar acesta nu este încărcat, va fi apelat numărul de telefon amintit mai sus. Se poate înregistra o întârziere din cauză că oficiile poştale nu au confirmat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene că au efectuat distribuirea efectivă. La 031.9268 se va telefona şi în situaţia în care respectivul card nu funcţionează sau a fost pierdut.

Constantin Boliacu reaminteşte că beneficiari ai voucherelor sociale sunt pensionarii din sistemul public de pensii şi beneficiarii drepturilor acordate prin legi speciale, care au venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 de lei, precum şi persoanele cu grade de handicap grav, accentuat sau mediu cu venituri nete sub 1.500 de lei. Eligibile sunt, de asemenea, familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei; familiile care au dreptul la ajutorul social în baza Legii venitului minim garantat; persoanele fără adăpost.

Voucherele sociale au valoarea de 250 de lei, sumă cu care cardurile sunt alimentate o dată la două luni, până la finele anului. Cu banii respectivi pot fi achiziţionate produse alimentare de la unităţile comerciale înscrise în program.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI