S-a tras cortina peste cele trei festivaluri de la Fălticeni

Timp de o săptămână, în perioada 22 – 28 august a.c., la Fălticeni, s-au desfăşurat trei evenimente culturale organizate de Asociaţia Fălticeni Cultural: cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Grigore Vasiliu Birlic”, a II-a ediţie a „Draga Film Fest” şi cea de-a IV-a ediţie a Festivalului „Fălticeni Folk”.

La Festivalul de teatru au participat în concurs nouă trupe de teatru formate din peste 120 de tineri liceeni şi studenţi din ţară şi din Republica Moldova, la „Fălticeni Folk” au evoluat în concurs zece tineri interpreţi de muzică folk cu vârsta până în 30 de ani, iar la „Draga Film Fest”, juriul şi publicul au vizionat 30 de filme de scurtmetraj şi filme documentare selectate pentru faza finală a competiţiei.

Vineri, 26 august, pe scena mare din curtea mare a Colegiului „Vasile Lovinescu” a avut loc Gala de decernare a Premiilor FITT „Birlic”, „Draga Film Fest” şi, respectiv, Festivalului Fălticeni Folk şi oferirea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Fălticeni actriţei Cezara Dafinescu, regizorului Dan Tudor, tenorului Andrei Apreotesei – managerul Ateneului Naţional Iaşi şi preşedintelui Asociaţiei Culturale „Grigore Vasiliu Birlic” – Alexandru Şerban.

„Anul acesta aveam cea mai numeroasă prezenţă din toate cele 12 ediţii ale festivalului, avem cel mai numeros public, avem spectacole de cea mai bună calitate şi ne dorim ca, din această toamnă, în fiecare lună, să avem cel puţin un spectacol cu un teatru profesionist din ţară” ne-a spus pr. Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, organizatorul celor trei festivaluri.

În cadrul galei de vinei, pr. Mihăilă a mulţumit trupelor de teatru invitate, participanţilor în concursuri, membrilor celor trei jurii, spectatorilor, voluntarilor şi, nu în ultimul rând, sponsorilor, colaboratorilor şi tuturor celor care au contribuit la buna organizare şi desfăşurare a manifestărilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI