Fălticeni

Cseke Attila a inaugurat primul şantier al construcţiei de creşe verzi din România

> Constructorul a promis că investiţia va fi finalizată în 20 decembrie

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a vizitat, ieri, şantierul creşei care se construieşte în municipiul Fălticeni printr-un program naţional de construcţie de creşe verzi. Cu acest prilej a fost asigurat de constructor că lucrările vor fi finalizate în 20 decembrie 2022.

Reprezentantul constructorului, Elisei Bidu, i-a spus ministrului că, dacă în ultima perioadă românii au făcut recorduri în sport, el doreşte să facă un record în ceea ce priveşte finalizarea acestor lucrări. Şi l-a invitat pe ministru în 20 decembrie 2022 să recepţioneze lucrarea, deşi termenul prevăzut este de 12 luni.

„Am început efectiv de astăzi în forţă lucrările. Avem tot ce ne trebuie şi vă aşteptăm pe 20 decembrie la recepţie” a spus constructorul.

Ministrul Cseke Attila a declarat că se bucură că acest program guvernamental de construcţie de creşe debutează la Fălticeni.

„Este practic primul şantier în care deschidem construcţia de creşe verzi în România. Avem aprobate, la zi, cu indicatori tehnico-economici, 110 astfel de construcţii în toate judeţele ţării din care 21 – între care şi Fălticeni – au deja contract de construcţii” a spus ministrul.

El a precizat că aceste creşe sunt „construcţii frumoase şi necesare”, mai ales că, din păcate, locurile în creşe la nivel naţional nu este unul onorant.

Ministrul a menţionat că, datorită faptului că acest program a început anul trecut, 64 de creşe vor trece pe finanţare PNRR.

Cseke Attila a spus că şi construcţia creşei din Fălticeni va trece pe finanţare din PNRR, ceea ce înseamnă că finanţarea este asigurată din fonduri europene şi de la bugetul de stat şi că va aduce plusvaloare şi mai mare, pentru că vor fi decontate inclusiv cheltuielile cu asigurarea utilităţilor care erau până acum în sarcina autorităţii locale, care acum vine doar cu terenul.

Se vede că municipiul Fălticeni se mişcă

Ministrul Dezvoltării l-a felicitat pe primarul fălticenean Cătălin Coman, arătând că se vede cum se mişcă Fălticeni având în vedere că a fost între primele autorităţi locale cu care ministerul a încheiat contracte de finanţare prin PNRR, respectiv reabilitarea sediului primăriei, iar Fălticeni a avut şi prima plată decontată prin PNRR în ţară.

„Faptul că astăzi pornim în Fălticeni această lucrare înseamnă şi o anumită implicare şi o aplecare şi a primăriei asupra acestei lucrări şi mă bucur că provocarea pe care am avut-o cu constructorul acestei investiţii la Bucureşti a fost acceptată” a spus ministrul.

El a mai declarat că programul de creşe nu se opreşte la cele 110 creşe; mare parte trec pe finanţare din PNRR, dar vor fi în continuare finanţări de la bugetul de stat.

Cseke Attila a mai spus că în judeţul Suceava mai sunt aprobate două creşe mari în municipiul Suceava, dintre care una are contract de execuţie, investiţia urmând a începe în perioada următoare; iar cealaltă intră în procedură de achiziţie publică.

Ministrul a adăugat că mai este aprobată o creşă şi la Câmpulung Moldovenesc. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI