Sistem prietenos de eliminare a cozilor de la ghişeele Casei de Pensii Suceava

> Sistemul electronic de ordonare şi dirijare este implementat în premieră naţională

> În funcţie de satisfacţia publicului, noua modalitate de lucru ar putea fi extinsă la nivelul întregii ţări > Beneficiarii CJP îşi iau bonuri de ordine de la automat, sunt dirijaţi la mese cu formulare, pixuri şi apă de băut, după care, prin difuzoare, sunt îndrumaţi la ghişeul la care au treabă

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava implementează „Sistemul electronic de ordonare şi dirijare”. Este vorba despre o interfaţă prietenoasă, un automat de eliberare de bonuri de ordine, în conformitate cu problematica solicitanţilor, respectiv cu specializarea compartimentelor CJP.

Instituţia suceveană are 14 ghişee de lucru cu beneficiarii serviciilor, acestea axate fiind pe „Relaţii plăţi pensii”, „Ajutoare de deces”, „Relaţii pensii”, „Pensii internaţionale”, „Eliberare de documente”, „Contracte de asigurare”, „Formulare de negaţie”, „Registratură”, „Casierie” şi „Bilete de tratament”. Pentru început, până dobândesc rutina, doi angajaţi ai CJP îi asistă pe oameni la obţinerea tichetului de rigoare, după care aceştia sunt dirijaţi la mesele de aşteptare, dotate cu formulare, instrumente de scris, dar şi cu apă de băut. Sistemul include şi instalaţie audio-video, pensionarii fiind îndrumaţi prin difuzoare spre ghişeul la care trebuie să se prezinte, potrivit numărului de pe tichetul eliberat de automatul de la intrare. Directorul executiv Constantin Boliacu spune că scopul introducerii noului sistem electronic de ordonare şi dirijare este „creşterea calităţii serviciilor”, inclusiv prin scurtarea timpilor de aşteptare, respectiv a cozilor.

„Se tinde înspre digitalizare, iar noi ne dorim să fim în rând cu ţările civilizate” spune şeful CJP

În evidenţele Casei Judeţene de Pensii Suceava figurează aproximativ 142.000 de pensionari, în plată efectivă fiind circa 158.000 de dosare.

„Adresabilitatea” la Casa Judeţeană de Pensii Suceava este una ridicată, media zilnică de prezentări fiind de peste 300 de persoane. În zilele de luni ale săptămânii, dar şi în cele de sărbătoare, se ajunge chiar şi până la 600 de solicitanţi. Implementarea „Sistemului electronic de ordonare şi dirijare” este o premieră naţională, are acordul Casei Naţionale de Pensii, precum şi al altor instituţii competente, iar în funcţie de succesul acestuia şi de satisfacţia publicului beneficiar, noua modalitate de lucru ar putea fi extinsă în toate casele judeţene de pensii din ţară.

„Debutul este unul încurajator, cetăţenii dau dovadă de receptivitate, sunt deschişi, chiar şi vârstnicii, care, de multe ori, par mai conservatori în ceea ce priveşte tehnica modernă. Se tinde înspre digitalizare, iar noi ne dorim să fim în rând cu ţările civilizate” reliefează Constantin Boliacu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: