Lacrimi şi suspine la Cernăuţi

foto: Bucpress.com

> Vasile Tărâţeanu a fost înmormântat miercuri

S-a stins steaua luminoasă a cerului nord bucovinean, eroul României „de la Nistru pân’ la Tisa” Vasile Tărâţeanu. Plecarea lui în eternitate a lăsat un gol imens în sufletul celor care i-au fost aproape. A fost jale mare printre românii din nordul Bucovinei, au fost lacrimi şi oftaturi. Cel trecut în eternitate a lăsat o amintire duioasă şi o strălucire permanentă pe cerul nordului Bucovinei atât de greu încercată. Nu a lipsit de la înmormântare academicianul Mihai Cimpoi care, în cuvântul de adio, a dat citire mesajului Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova. În vorbe alese, domnia sa a amintit şi de cuvintele lui Grigore Vieru: „Este bradul de munte, iar răşina tulpinii sale este altceva decât viaţa rănită, dar nicicând îngenuncheată, pe care o trăieşte în mijlocul unor necontenite furtuni vitrege”. Acad. Mihai Cimpoi este, la rândul său, afectat de dispariţia prietenului său Vasile Tărâţeanu.

Nu au lipsit de la înmormântare nici prietenii lui devotaţi, secretarii primăriilor Dumbrăveni şi Berchişeşti, Mihai Chiriac şi Ştefan Chilariu. Au mai fost prezenţi o delegaţie de călugări de la Mănăstirea Putna şi maica stareţă Gabriela Platon de la Mănăstirea Voroneţ. De asemenea, şi-a luat adio de la el şi o delegaţie de la Dorohoi formată din prof. dr. Vasile Adăscăliţei, Ion Dumbravă, Dorel-Aurel Lungu. În luările de cuvânt a fost evidenţiată personalitatea regretatului dispărut.

MIHAI SULTANA VICOL

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: