Cadou-surpriză pentru un copil din Şcheia, la împlinirea vârstei de 6 ani

Poliţia Judeţeană Suceava a făcut un cadou-supriză unui copil din Şcheia, la împlinirea vârstei de 6 ani, care îşi doreşte să devină poliţist.

Potrivit IPJ, odată cu relaxarea restricţiilor impuse de contextul pandemic, se înregistrează şi o diversificare a activităţilor minorilor pe perioada vacanţei de vară, copiii participând la tabere şcolare sau la alte acţiuni cu caracter recreativ. Iar acţiunile preventive ale poliţiştilor se îndreaptă către acest grup-ţintă, fiind organizate activităţi de informare şi responsabilizare a tinerilor şi părinţilor în scopul prevenirii unor situaţii victimale sau de risc.

În plus, „pentru promovarea valorilor reale”, poliţiştii îi identifică pe cei care doresc să fie voluntari în activităţile preventive şi să îşi asume rolul de formatori de opinie în rândul colegilor.

Este şi cazul lui Viorel, un copil de 6 ani din comuna Şcheia. Aflăm că tatăl şi bunicul lui Viorel, precum şi alţi membri ai familiei sunt preoţi respectaţi în comunitate şi au inoculat tânărului valorile sociale şi spiritul binelui. Deşi e la o vârstă fragedă, Viorel ştie deja multe lucruri despre societate şi are o dorinţă în plus faţă de ceilalţi membri ai familiei – să facă mai mult bine şi să construiască o lume mai bună, mai corectă.

Cu ceva timp în urmă, Viorel i-a dezvăluit tatălui marea lui dorinţă, aceea de a deveni poliţist când va fi mare.

În susţinerea unui astfel de vis de copil s-au alăturat şi poliţiştii care, după o „evaluare riguroasă”, i-au acordat lui Viorel calitatea de „mic poliţist”.

De curând, la aniversarea a 6 ani, autospecialele de poliţie şi poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Şcheia, câteva elemente de recuzită, dar şi… dulciurile primite l-au responsabilizat pe Viorel. Se aşteaptă ca el să fie un sprijin real pentru poliţişti în activităţile preventive pe perioada vacanţei de vară, dar şi după ce va merge la şcoală, într-un nou început, în clasa pregătitoare.

Poliţiştii suceveni anunţă că vor continua activităţile preventive şi de informare în cadrul campaniei „Vacanţă în siguranţă”. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: