Sucevenii pot economisi cu dobândă anuală de 8,25%

Din această săptămână, sucevenii pot investi în titlurile de stat „Tezaur”, cu maturitate de un an şi dobândă anuală de 8,25%, informează Oana Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava. Astfel, până pe 26 august 2022, titlurile de stat pot fi cumpărate online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în Serviciul „Spaţiul Privat Virtual (SPV)”. Pe de altă parte, până pe 29 august, titlurile în cauză pot fi achiziţionate de la unităţile Trezoreriei statului, iar până pe 26 august, în mediul urban, şi până pe 25 august, în mediul rural, de la subunităţile Companiei Naţionale Poşta Română. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul aceleiaşi emisiuni.

Titlurile de stat au valoare nominală de un leu, sunt în forma dematerializată, iar dobânda anuală este plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată sunt neimpozabile. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul programului „Tezaur” sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Prin depunerea unei cereri, investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere.

„Interesul românilor pentru titlurile de stat «Tezaur» s-a menţinut la un nivel ridicat şi în luna iulie, suma investită fiind de 1,49 miliarde lei” precizează Oana Violeta Apetrea. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar, dar şi la refinanţarea datoriei publice. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt deschiderea de cont de subscriere pe numele investitorului, la o unitate a Trezoreriei statului, subscrierea de titluri de stat „Tezaur” şi viramentul sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele acestuia.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI