Explozii puternice la o bază aeriană rusească în Crimeea

> Rusia susţine că au explodat muniţii şi nu a fost un atac

Trei martori oculari au declarat marţi agenţiei Reuters că au auzit explozii puternice şi au observat o coloană de fum negru din direcţia bazei aeriene ruseşti de la Novofedorivka, în partea de vest a peninsulei Crimeea, deflagraţii confirmate de Ministerul rus al Apărării, care susţine însă că nu a fost un atac ucrainean, ci doar o explozie de muniţii.
Imagini video descrise ca fiind de la locul exploziei şi postate pe reţelele de socializare arată o degajare de fum în zonă.
Cel puţin 12 explozii de diferite intensităţi au fost auzite în decurs de un minut, în jurul orei locale 12:30, afirmă doi martori. Trei dintre deflagraţii au fost deosebit de puternice, declanşând incendii şi degajări de fum.
Circa 30 de minute mai târziu, încă o deflagraţie, descrisă de martori ca fiind cea mai puternică, a produs încă două coloane de fum şi o degajare de praf. Sirenele au fost auzite în oraşul Saky din apropiere.
Guvernatorul rus al Crimeii, Serghei Aksionov, a transmis pe Telegram că a plecat în zonă şi că sunt „în curs de clarificare circumstanţele” exploziei.
Serviciile de urgenţă au fost desfăşurate, iar unii localnici spun că s-au aglomerat şoselele pe direcţiile de plecare dinspre zona de coastă.
Ministerul rus al Apărării a transmis ulterior că explozia survenită la aerodromul militar Saki a fost provocată de detonarea muniţiei de aviaţie şi că nu sunt victime, relatează agenţia RIA.
Nu a fost niciun atac şi echipamentele militare nu au fost afectate de explozie, mai susţine ministerul rus.
Partea ucraineană nu a comentat deocamdată pe marginea acestei explozii.
Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, a fost până în prezent ocolită de bombardamente în războiul declanşat de Rusia în februarie prin agresiunea împotriva Ucrainei.
Mai devreme, armata ucraineană a anunţat că a efectuat ceea ce pare a fi cea mai în profunzime lovitură în interiorul teritoriului Ucrainei ocupat de armata rusă, relatează CNN.
Potrivit unui responsabil ucrainean, acest atac a avut drept ţintă o cale ferată în regiunea Henicesk din sudul Ucrainei, în provincia Herson, la circa 200 de kilometri de cea mai apropiată linie a frontului.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: