În luna iulie

DSP Suceava a făcut peste 260 de controale

> Au fost aplicate 14 amenzi, dintre care două pentru calitatea necorespunzătoare a apei şi cinci la unităţi turistice

Serviciul de Control în Sănătate Publică (SCSP) al DSP Suceava a anunţat că în luna iulie a desfăşurat 263 acţiuni de control. În urma neconformităţilor constatate s-au aplicat 14 de sancţiuni contravenţionale constând în amenzi în valoare totală de 67.400 lei.

În obiectivele din categoria nonaliment inspectorii din cadrul au efectuat în total de 125 de controale, pentru neconformităţile constatate fiind aplicate 8 sancţiuni contravenţionale contând în amenzi, în valoare totală de 55.600 lei.

Controalele efectuate în obiectivele din categoria nonaliment au cuprins: 5 controale în domeniul apă, fiind aplicate două amenzi în valoare totală de 13.000 lei; 35 controale în unităţi de turism fiind aplicate 5 amenzi în valoare totală de 36.600 lei; 9 controale la unităţi din categoria mediu; 55 controale la categoria biocide; 7 controale la unităţi sanitare cu excepţia spitalelor; două controale la unităţi sanitare cu paturi; două controale în unităţi de transplant; 8 controale în domeniul deşeurilor periculoase; un control la unităţi din domeniul apelor de îmbăiere, fiind aplicată o amendă în valoare de 6.000 lei şi fiind efectuat un control la un cabinet de înfrumuseţare.

Potrivit sursei citate, neconformităţile depistate constau în neasigurarea de către persoanele fizice şi juridice care produc sau distribuie apă pentru consum uman a calităţii apei potabile corespunzătoare cerinţelor stabilite potrivit reglementărilor legale în vigoare; neefectuarea controlului medical periodic al lucrătorilor, conform reglementărilor legale în vigoare privind supravegherea stării de sănătate prin servicii de medicina muncii; neefectuarea cursului privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă; neefectuarea operaţiunilor de curăţenie şi dezinfecţie a locului de muncă, utilajelor, ustensilelor, suprafeţelor de lucru şi a ambalajelor; nerespectarea regulilor de igienă individuală în timpul programului de lucru de către personalul din sectorul alimentar; lipsa documentelor de reglementare sanitară prevăzute de legislaţia în vigoare; organizarea pentru copii şi tineri de tabere în alte unităţi de cazare fără dovada avizului epidemiologic al cadrelor didactice, al copiilor şi tinerilor; neasigurarea controlului şi înregistrării temperaturii în spaţiile frigorifice; lipsa buletinelor de analiză privind calitatea apei de îmbăiere conform cerinţelor stabilite de normele în vigoare.

Vizând obiectivele din categoria aliment, inspectorii din cadrul SCSP au efectuat 138 de controale, pentru neconformităţile depistate fiind aplicate 6 amenzi, în valoare totală de 11.800 lei.

La categoria aliment, s-au efectuat: 12 controale la producători şi ambalatori, fiind aplicată o amendă în valoare de 5.000 lei; un control la distribuitori şi transportatori; 79 de controale la retaileri, fiind aplicate 4 amenzi în valoare totală de 5.200 lei, 44 de controale în unităţi din sectorul servicii, fiind aplicată o amendă în valoare de 1.600 lei, şi două controale la producători primari care vând direct consumatorului final.

Neconformităţi constatate: neefectuarea controlului medical periodic al lucrătorilor, conform reglementărilor legale în vigoare privind supravegherea stării de sănătate prin servicii de medicina muncii; neefectuarea cursului privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă; neasigurarea controlului şi înregistrării temperaturii în spaţiile frigorifice.

În cursul lunii iulie aflăm că au fost rezolvate 16 sesizări, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI