Cât face Moşul

> L.D. CLEMENT

Dar cât (mai) costă Moş Crăciun?! Pentru cei deprinşi a avea scai la buzunare, poate că e mai ieftin ca anul trecut şi anţărţ; pentru cei care se scaldă în parale, desigur, va fi mai scump. Dacă ar fi să particularizăm un pic şi să ne gândim nu doar la cele de pus în sac ori sub brad, ci şi la însuşi Moşul de închiriat cu ora, pare-se că cei care nu l-au antamat până acum l-au şi ratat, să se-nveţe minte, iar pentru la anul să se înscrie pe lista lui de la jumătatea lui august… În aceeaşi ordine de idei, potrivit rezultatelor unei recente cercetări semnate de World Vision România („Crăciunul pentru copiii din satele României”), pentru jumătate din „părinţii vulnerabili” din mediul rural anul ar putea să se încheie fără Moş, fără Crăciun, deoarece n-au cu ce cadouri şi brad; unu din şase „n-are nici 10 lei” pentru de-astea, iar o treime are bugete sub 50 de lei pentru daruri… A rezultat din cercetare şi că perioada Crăciunului este stresantă pentru respectivii părinţi, după cum urmează: 74% din pricina lipsei banilor, 30% de ruşine că nu pot asigura familiei cele necesare, iar 14% fiindcă le sunt reci sobele, 10% deoarece n-au ce pune pe masă de azi pe mâine, alţi 10% (sau tot cam aceia) că nu au paltoane şi căciuli pentru copii.

Moş Crăciun n-are cum să afle despre toate acestea, căci el vine tocmai din Laponia, vine şi pleacă.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Harry Twatter says:

    Lumea nu mai e interesata de Moşul de închiriat cu ora.
    E interesata de nepoatele Moşului închiriate cu ora. Nepoatele alea care presteaza servicii complete. Aspirat si stars praful, maturat in ograda, dat la vaca, oral si anal, spalat rufe, gatit si impodobit pomul.
    alte vremuri moncher 😂

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: