În întreaga ţară

Peste 450 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate

> 367 de persoane urma să fie duse la audieri

Poliţia Română şi DIICOT, cu sprijinul Jandarmeriei Române, au efectuat ieri, 47 de acţiuni operative pentru destructurarea unor grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de persoane şi de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranţi, criminalitate informatică, trafic de droguri şi infracţiuni împotriva patrimoniului, având consecinţe deosebit de grave.

În cadrul operaţiunii coordonate la nivel naţional, poliţiştii, împreună cu procurorii DIICOT, urma să pună în executare 457 de mandate de percheziţie domiciliară şi 367 de mandate de aducere.

„Pentru Poliţia Română şi DIICOT, investigarea în mod constant a infracţiunilor de trafic de persoane şi de minori, precum şi a oricăror forme de exploatare a persoanelor vulnerabile reprezintă o parte a eforturilor de a combate în mod eficient acest fenomen infracţional.

De asemenea, sunt vizate grupuri infracţionale implicate în săvârşirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul naţional sau cu componentă transfrontalieră” ni s-a precizat într-un comunicat de presă.

Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal, crearea unui climat optim de siguranţă a cetăţenilor şi de protecţie a victimelor infracţiunilor.

Persoanele depistate urma să fie conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Operaţiunea de miercuri s-a desfăşurat în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracţionalităţii de orice fel şi pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: