Poliţia Suceava anunţă acţiuni de verificare a certificatelor verzi Covid-19

> IPJ avertizează că va intensifica acţiunile de control privind respectarea măsurilor din pandemie

 În perioada 5 – 7 noiembrie a.c., poliţiştii suceveni au desfăşurat acţiuni cu efective sporite şi în sistem integrat, cu jandarmi şi poliţişti locali, în vederea limitării răspândirii Covid-19, fiind urmărită respectarea normelor legale aplicabile în contextul prelungirii stării de alertă. La acţiuni au fost cooptaţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, ai DSP şi ISU Suceava.

Zilnic, în această perioadă, pe raza judeţului au acţionat, în medie, 200 de poliţişti şi jandarmi, scopul principal al acţiunilor fiind „responsabilizarea cetăţenilor şi operatorilor economici şi monitorizarea respectării măsurilor legale în conformitate cu modificările şi restricţiile impuse prin Hotărârea de Guvern nr. 1161 din 25.10.2021”.

În cadrul controalelor s-au efectuat verificări cu utilizarea dispozitivelor electronice de verificare a certificatelor verzi Covid.

Totodată, poliţiştii şi jandarmii au informat cetăţenii şi administratorii de unităţi comerciale cu privire la noile restricţii impuse pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

În cursul serii de sâmbătă au fost organizate 18 acţiuni distincte la nivelul municipiilor şi oraşelor şi alte 10 acţiuni punctuale în mediul rural.

Doar în ultimele trei zile poliţiştii au efectuat 11.236 de verificări ale persoanelor aflate în carantină, izolare sau în cadrul unor acţiuni punctuale, ni s-a precizat printr-un comunicat recepţionat duminică. Au fost identificate 123 de persoane care nu au respectat măsurile stabilite prin lege, cele mai multe încălcând măsurile de protecţie individuală sau cele privind deplasarea.

Au fost controlate 337 de unităţi economice, pentru verificarea respectării măsurilor de diminuare a impactului riscurilor.

„În această perioadă au fost aplicate 124 de sancţiuni contravenţionale în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 în valoare de 14.000 lei” ni s-a transmis.

Având în vedere situaţia pandemică şi modificările legislative, poliţiştii suceveni anunţând că vor intensifica acţiunile pentru informarea cetăţenilor şi operatorilor economici, dar şi activităţile de verificare şi control pentru sancţionarea nerespectării legislaţiei în domeniu.

„Recomandăm cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie individuală şi interdicţiile impuse de autorităţi!” a transmis IPJ Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI