Gheorghe Flutur:

Proiectele cu finanţare europeană pentru reţele de gaze naturale din 14 localităţi sucevene au fost deja admise, iar pentru alte 11 sunt în evaluare

> Valoarea acestor investiţii este de 150 de milioane de euro

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că au fost admise ca eligibile mai multe proiecte de distribuţie a gazelor naturale pe teritoriul judeţului Suceava.

El a menţionat că proiectele sunt depuse pentru finanţare în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare POIM (2014-2020) privind dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale în localităţile din România, eligibilitatea fiind stabilită de comisia de evaluare de la Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene în cadrul etapei de verificare administrativă.

Potrivit lui Flutur, judeţul a depus la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene 14 cereri de finanţare, pentru 38 de localităţi.

Şeful administraţiei judeţene a anunţat că, până ieri, au fost admise patru proiecte în valoare de peste 80 de milioane de euro, în care sunt incluse 14 localităţi, respectiv Liteni, Salcea, Solca, Milişăuţi, Adâncata, Arbore, Burla, Fundul Moldovei, Hănţeşti, Iaslovăţ, Fântânele, Pojorâta, Udeşti şi Vereşti.

De asemenea, se află în evaluare alte patru proiecte în valoare de aproximativ 70 de milioane de euro, pentru 11 localităţi: Botoşana, Cajvana, Comăneşti, Cacica, Dărmăneşti, Pârteştii de Jos, Frumosu, Vama, Vatra Moldoviţei, Volovăţ şi Zvoriştea.

Totodată, alte 13 localităţi au depus proiectele, dar încă nu au intrat în evaluare. Se aşteaptă ca alte 33 de localităţi să depună proiectele.

„Sunt aşteptate pentru a depune în curând cereri de finanţare alte 33 de localităţi, respectiv Dolhasca, Vicovu de Sus, Baia, Bilca, Bălăceana, Buneşti, Coşna, Calafindeşti, Dorna Arini, Dorna Candreni, Dolheşti, Dorneşti, Dumbrăveni, Frătăuţii Vechi, Frătăuţii Noi, Ilişeşti, Horodniceni, Horodnic de Sus, Marginea, Muşeniţa, Mănăstirea Humorului, Mitocu Dragomirnei, Poiana Stampei, Stroieşti, Şerbăuţi, Satu Mare, Şaru Dornei, Grămeşti, Grăniceşti, Vadu Moldovei, Vicovul de Jos, Todireşti şi Zamostea” a mai informat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: