În acest an

Număr dublu de suceveni vulnerabili, nevoiţi să apeleze la ajutoare pentru încălzirea locuinţelor

> Venitul net lunar pentru care acestea se acordă este de maxim 1.386 de lei de persoană, în cazul familiilor, şi de 2.053 de lei, în cel al peroanelor singure > „Fac apel la cetăţeni să se adreseze asociaţiilor de proprietari şi să depună formularele în termen” a spus Ion Lungu

Primăria Municipiului Suceava demarează campania de acordarea a ajutoarelor financiare la încălzirea locuinţei în sezonul rece 2021-2022, potrivit noilor reglementări privind consumatorul vulnerabil.

Primarul Ion Lungu a informat ieri că Direcţia de Asistenţă Socială a municipalităţii se pregăteşte în acest sens, discuţii urmând a avea loc şi cu preşedinţii şi administratorii de asociaţii de proprietari. Deocamdată, formularele-cerere sunt la tipărit însă, în cel mai scurt timp, ele vor ajunge la sediul asociaţiilor de proprietari din cartiere.

Ion Lungu anunţă că ajutoarele la încălzire în sezonul friguros se vor acorda în funcţie de venitul mediu. Compensaţii de 100% din valoarea de referinţă se vor acorda familiilor cu venitul pe membru de 200 de lei; 90% – pentru venituri cuprinse între 200,1 lei şi 320 de lei; 80% – pentru cele de la 320,1 de lei la 440 de lei; 70% – pentru cele variind între 440,1 de lei şi 560 de lei; 60% – în cazul veniturilor pe membru între 560,1 de lei şi 680 de lei; 50% – pentru venituri realizate de la 680,1 de lei la 920 de lei; 40% – pentru cele care sunt cuprinse între 920,1 de lei şi 1.040 de lei; 30% – la venituri de 1040,1 de lei şi 1.160 de lei; 20% – la venituri de 1.160,1 de lei până la 1.280 de lei; 10% – pentru venituri nete pe membru de familie între 1280,1 de lei şi 1.386 de lei. În cazul persoanelor singure, care realizează venituri cuprinse între 1.280 de lei şi 2.053 de lei, compensaţia este de 10% din valoarea de referinţă. Astfel, venitul net lunar pentru care se acordă sprijinul financiar la încălzirea locuinţelor este de 1.386 de lei de persoană, în cazul familiilor, şi de 2.053 de lei, în cazul peroanelor singure. Valoarea de referinţă în funcţie de sistemul de încălzire utilizat nu va putea fi mai mică de 250 lei pe lună, pentru gaze naturale; 500 de lei pe lună, pentru energie electrică; de 320 lei pe lună, pentru combustibili solizi şi/sau petrolieri.

„Cu aceste noi plafoane va intra mai multă populaţie care va beneficia de aceste ajutoare la încălzire. Practic, din estimarea Primăriei, se va dubla numărul persoanelor care va beneficia de acestea. Fac apel la cetăţeni să se adreseze asociaţiilor de proprietari şi să depună formularele în termen” a spus ieri primarul Ion Lungu.

Cererile vor fi ridicate şi depuse la asociaţiile de proprietari, în cazul încălzirii cu combustibili solizi documentaţia fiind înaintată la Direcţia de Asistenţă Socială din Burdujeni.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Hary Twatter says:

  Ce nu inteleg eu la Romani:
  Toti se pling ca nu au bani.
  Majoritatatea insa conduc masini de lux, folosesc ultimele modele de telefoane, au locuinte de peste suta de mii de euro, isi fac vacantele la nisip grecesc, fumeaza tigari fine de import, si ciocnesc cristaluri cu single malt.
  Ce procent din venitul unei familii merge pe incalzire?
  Daca se dubleaza numarul celor care nu pot sa-si incalzeazca locuinta poate ca e timpul bordeiului sapat in pamant in locul casei de 200.000 euro cu fosa septica, gazelle si apa la poarta.
  Inapoi la opait si opinca. Boieria nu e pentru toti.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: