Gheorghe Flutur a semnat certificatul de urbanism şi pentru tronsonul Suceava – Paşcani al autostrăzii A 7

> Am solicitat conducerii CNAIR urgentarea elaborării documentaţiilor pentru cele două tronsoane în regim de autostradă, cu finanţarea atât a proiectelor, cât şi a execuţiei din fonduri europene, a spus preşedintele administraţiei judeţene

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că a semnat, luni, certificatul de urbanism pentru tronsonul Suceava – Paşcani al autostrăzii A7, inclusiv pentru reţelele de utilităţi, certificat aferent culoarului care traversează judeţul Suceava pe teritoriul administrativ al municipiului Suceava, oraşelor Salcea, Dolhasca, Siret şi al comunelor Fântânele, Udeşti, Vereşti şi Dumbrăveni. În urmă cu două săptămâni a semnat pentru tronsonul Suceava – Siret.

Potrivit certificatului, documentaţia tehnică ce va fi realizată de firmele care au câştigat licitaţia organizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va prezenta soluţii cu privire la stabilirea amplasamentului autostrăzii, respectiv coridorului de expropriere, soluţia constructivă, respectiv caracteristicile tehnice, profil, structură, noduri, poduri, pasaje, viaducte, dotările autostrăzii, ceea ce înseamnă parcări, spaţii pentru servicii, racordarea autostrăzii la reţelele de transport local, lucrări hidrotehnice, cum ar fi lucrări de protecţie ale albiilor, amenajarea torenţilor, lucrări de consolidare a versanţilor, lucrări de drenaj, echiparea cu utilităţi – iluminat, alimentare cu energie electrică şi apă, canalizare, telefonie, elemente de monitorizare –, dar şi semnalizări şi marcaje.

„Este încă un pas important pentru construcţia viitoarei autostrăzi A7, de la Bucureşti la Siret, după ce acum două săptămâni a fost emis certificatul de urbanism şi pentru tronsonul de la Suceava la Siret” a spus Flutur.

De menţionat este că preşedintele CJ Gheorghe Flutur a solicitat CNAIR şi proiectanţilor ca documentaţiile de urbanism şi exproprierile pentru tronsoanele Paşcani – Suceava şi Suceava – Siret să se facă în regim de autostradă pe toată lungimea lor, oferind ca argument faptul că traficul va creşte foarte mult prin modernizarea Punctului de Trecere a Frontierei Siret şi prin deschiderea altor patru puncte de trecere a frontierei cu Ucraina.

 Gheorghe Flutur a solicitat conducerii CNAIR urgentarea elaborării documentaţiilor pentru cele două tronsoane în regim de autostradă, cu finanţarea atât a proiectelor, cât şi a execuţiei din fonduri europene. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Georg Hermann says:

    Pe cine vreti voi sa ametiti voi Craiesilor de la noul…. vechi????
    Ce semneaza D-l Flutur este praf in ochii alegatorilor . NU are nici un viitor Bukowina cu asemenea conducatori ramasi inpietriti in epoca securisto -comunista . Peste 30de ani de minciuni uteciste facute in incubatoarele serviciilor…. Apucati-va fratilor pe bune de treaba . Lasati la vatra garda veche care v-a gandi pana la moarte din chinga utecisto- comunista..Zilele trecute am trecut prin Polonia de la Marea Baltika pana in Cehia. Un vis… Autostrada peste Germania, poduri si viaducte o incantare si nu am vazut nici o mare firma constructoare de Autostrazi… Cred ca au construit in regim propriu. De ce ei pot si noi nu ? Tot neputinciosi si tot ….data viitoare . Pana cand POPOR BUKOWINEAN?????

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: