Câte 150.000 de lei pentru bustul fostului mare primar Franz Cavaler de Loges şi cel al domnitorului Alexandru Ioan Cuza

> „Sunt convins că ne vom încadra în aceşti bani, poate chiar în mai puţini” a declarat primarul Ion Lungu

Municipiul Suceava va avea două noi monumente, a anunţat primarul Ion Lungu. În primul rând, este vorba despre un bust al lui Franz Cavaler de Loges, „primarul care a transformat Târgul Sucevei în oraş”, monumentul acestuia urmând a fi amplasat în faţa clădirii din Areni care găzduieşte administraţia municipală. La propunerea cadrelor militare în retragere şi în rezervă, un alt bust este cel al „făuritorului Unirii Principatelor Române”, Alexandru Ioan Cuza, „pentru că pe data de 24 ianuarie nu avem unde depune coroane”, a menţionat primarul.
„Am avut o discuţie cu dl Emil Ursu, de la Muzeul Bucovinei şi cu domnul sculptor Emil Scripcaru, pe două teme concrete. Vrem să facem două busturi: unul pentru Franz Cavaler de Loges, iar altul pentru Alexandru Ioan Cuza” a precizat şeful executivului sucevean.
Suma necesară a fost prevăzută la capitolul „Cultură” al bugetului pe anul 2021 al municipiului, la acea dată edilul-şef apreciind că alocarea este „una destul de modestă”.
„Fondurile sunt prinse în bugetul pe care l-am aprobat la începutul anului, respectiv câte 150.000 de lei pentru fiecare bust. Sunt convins că ne vom încadra în aceşti bani, poate chiar în mai puţini. Ne dorim ca pe data de 28 noiembrie să inaugurăm, în faţa Primăriei, acest bust al lui Franz Cavaler de Loges. Statuia lui Alexandru Ioan Cuza, care va fi amplasată în Piaţa Drapelelor, o vom putea inaugura pe data de 24 ianuarie 2020” a spus Lungu.
Sculptorul Emil Scripcaru este şi autorul bustului lui Iancu Flondor, amplasat lângă Palatul Administrativ şi inaugurat cu prilejul Celebrării Centenarului Marii Unii din 1918. „Este un sculptor renumit, iar eu zic că o să facă lucrări de calitate” a punctat Ion Lungu.

V.I. ADOMNICĂI

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI