După ce poliţiştii au intensificat acţiunile de prevenire a faptelor antisociale

Şapte persoane au ajuns în arest în doar două zile

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a anunţat că, în cursul acestei luni, intensifică acţiunile privind prevenirea faptelor antisociale (violenţă, tulburarea ordinii publice, siguranţa rutieră), în contextul creşterii afluxului de persoane venite în ţară de la muncă în străinătate sau în calitate de turişti.

Astfel, doar în cursul zilelor de 2 şi 3 august, şapte persoane au ajuns în arest „după documentarea temeinică a unor cauze privind fapte cu violenţă”, iar doi şoferi au ajuns în arest pentru infracţiuni la regimul rutier.

Sursa citată a precizat circumstanţele care au condus la arestul celor şapte persoane.

„În data de 3 august, poliţiştii din Şcheia au reuşit probarea activităţii infracţionale a doi bărbaţi care, în data de 29.07.2021, ora 0.30, au recurs la acte de violenţă şi distrugeri în incinta unei staţii de alimentare cu carburanţi din sat/ comuna Ilişeşti. Cei doi au avut un conflict, urmat de acte de violenţă fizică reciproce şi distrugeri ale unor bunuri aparţinând unităţii economice.  Cele două persoane implicate au ales să nu depună plângeri şi să îşi retragă orice poziţie procesuală, însă, având în vedere gravitatea faptelor şi impactul asupra sentimentului de ordine şi linişte publică, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au continuat cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice. Prin ordonanţa din 2.08.2021 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de cei doi bărbaţi implicaţi în agresiune, pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice.  Suspecţii au fost audiaţi şi, în baza probatoriului administrat celor doi bărbaţi implicaţi, aceştia au fost introduşi în arestul IPJ Suceava, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de 3.08.2021, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Ipoteşti au  dispus reţinerea faţă de 5 persoane implicate într-un conflict pe raza localităţii Corocăieşti. Deşi au ales să îşi retragă plângerile depuse şi să nu îşi asume poziţii procesuale, protagoniştii unui scandal care a generat o stare de insecuritate socială au ajuns în arestul IPJ, după luni întregi de cercetări şi administrare de material probator.

La de 1 martie 2020, nouă membri din două familii din satul Corocăieşti se agresau reciproc pe un drum comunal din localitate „şi stârneau indignarea comunităţii care percepea aceste persoane prin prisma erijării ca lideri informali, capabili să inducă un aparent sentiment de autoritate prin desconsiderarea legii”. După o laborioasă activitate de documentare, audieri de persoane şi administrare de material probator, la data de 3.08.2021, ora 6, au fost efectuate trei percheziţii domiciliare la domiciliile a 8 persoane implicate în agresiune. Au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere.

În urma audierilor şi administrării materialului probator, toate cele 5 persoane (4 barbaţi şi o femeie), cu vârste cuprinse între 19 şi 53 de ani, au fost reţinute şi introduse în arestul IPJ Suceava sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Totodată, în doar două zile (31.07 – 1.08), structurile de poliţie rutieră, sprijinite de cele de ordine publică, au desfăşurat o acţiune cu efective mărite pe linie de viteza şi alcool, fiind aplicate 636 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 266.119 lei.

Au fost reţinute 106 permise de conducere, dintre care 43 pentru viteză, 13 pentru alcool. De asemenea, au fost retrase 36 de certificate de înmatriculare.

Au fost constatate în flagrant 19 infracţiuni la regimul rutier, dintre care 9 alcoolemii, 6 cazuri de conducere fără permis şi 4 alte infracţiuni la regimul rutier.  Doi şoferi au fost reţinuţi şi introduşi în arestul IPJ Suceava pentru abateri la regimul rutier” se mai arată în comunicatul IPJ Suceava.

În acest context, poliţiştii suceveni promit că vor continua acţiunile în teren cu efective sporite şi vor acţiona cu fermitate pentru a construi împreună o comunitate sigură, bazată pe valori juridice şi sociale moderne: „Toleranţă zero şi fermitate în aplicarea legii sunt cuvintele care stau la baza acţiunilor IPJ Suceava în această perioadă” a subliniat sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: