ÎPS Calinic:

Psihologi specializaţi vor acorda consiliere privind avortul, suicidul şi eutanasia

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic, a anunţat că în perioada următoare vor fi înfiinţate în cadrul Sectorului Medical al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor cabinete unde vor putea acorda consiliere psihologi specializaţi pe consiliere privind avortul, suicidul şi eutanasia.

Anunţul ierarhului a fost făcut ca urmare a solicitării unei credincioase care şi-a exprimat îngrijorarea privind numărul mare de avorturi.

„Mi-aş dori din suflet să contribui măcar cu acest mesaj la salvarea unei singure vieţi de prunc nevinovat. Având demnitatea de arhiepiscop şi totodată un cuvânt cu putere multă faţă de membrii Parlamentului care iniţiază legi, cel puţin faţă de aleşii noştri din judeţ, nu aţi dori, vă rugăm din suflet, ca să faceţi vreun demers pentru a se opri măcar puţin rata avorturilor din România? Cei din străinătate cu greu vor fi aduşi în ţară, dar măcar cei de pe ţinutul nostru românesc să nu facă avort cu atâta uşurinţă şi nepăsare, unele femei fiind chiar şi la al 10-lea avort sau poate au chiar şi mai multe avorturi la activ, din nefericire” a scris credincioasa.

În răspusul său, ÎPS Calinic a arătat că indiferent de factorii motivaţionali (endogeni sau exogeni), avortul, suicidul şi eutanasia sunt un afront contra vieţii ca dar al lui Dumnezeu, iar încurajarea acestora duce la un regres al umanităţii.

Ierarhul a explicat că din acest motiv Sfântul Sinod, în ultimii treizeci ani, a făcut nenumărate demersuri pe lângă Parlamentul României privind sporul negativ al populaţiei.

„Cât priveşte Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, deşi în nenumărate rânduri am fost acuzaţi că am încărcat organigrama Centrului Eparhial, totuşi, trecând peste astfel de acuze, avem în vedere înfiinţarea în cadrul Sectorului Medical a unui cabinet/a unor cabinete în care să lucreze psihologi specializaţi pe consilierea privind avortul, suicidul şi eutanasia” a precizat ÎPS Calinic. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI