Olimpiada de la Tokyo

Fălticeneanul Vlad Dascălu scrie istorie pentru ciclismul românesc

Ciclistul fălticenean Vlad Dascălu a reuşit un rezultat de excepţie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a încheiat pe locul al şaptelea proba de cross-country masculin, desfăşurată luni. Sportivul din România a sosit la 49 de secunde distanţă faţă de campionul Thomas Pidcock, din Marea Britanie.

Imediat după ce a trecut linia de finiş, ciclistul a mărturisit că a fost un traseu solicitant şi că în ultime două tururi a avut crampe.

Acest rezultat reuşit de Vlad Dascălu reprezintă cea mai bună clasare din ciclismul românesc la Jocurile Olimpice.

În vara lui 2019, Vlad Dascălu a devenit, la Brno, în Cehia, primul campion european din istoria ciclismului românesc, impunându-se cu autoritate în concursul de mountain bike rezervat sportivilor sub 23 de ani, izbutind în acel an să se impună şi la mondialele Under-23 din Canada, ceea ce, de asemenea, reprezintă o premieră pentru ţara noastră în acest sport.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: