După-amiază francofonă cu elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară

„Chantons la joie du théâtre”

Alianţa Franceză din Suceava, în colaborare cu Centrul de Reuşită Universitară al Universităţii „Ştefan cel Mare”, cu sprijinul Agenţiei Universitare a Francofoniei, îşi propune să încurajeze învăţarea limbii franceze şi să promoveze valorile francofoniei în comunitatea suceveană prin cursurile de limbă franceză şi activităţile tematice din cadrul „După-amiezelor francofone” şi al proiectului „Francofonia în comunitate”.

Miercuri, 19 mai a.c., elevii Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava vor prezenta online activitatea „Chantons la joie du théâtre”, sub îndrumarea prof. Gabriela Giuraniuc şi prof. Nastia Ungureanu. Trupa de teatru a liceului, „Ados sur scene”, propune piesa „O scrisoare pierdută” de I. L. Caragiale, un prilej pentru publicul larg de a aprecia talentul artistic al elevilor din clasa a XI-a E. Lor li se vor alătura colegii lor din clasele a IX-a C, D, E, a X-a C şi a XI-a C, care au pregătit un miniconcert de muzică franceză sub coordonarea prof. Nastia Ungureanu şi prof. Bianca Gvinda.

Potrivit organizatorilor, această activitate urmăreşte familiarizarea elevilor cu actul artistic şi cu elemente de cultură şi civilizaţie franceze.

Reamintim că, în fiecare miercuri, activităţile tematice ale Alianţei Franceze pot fi urmărite pe adresa de Facebook a Alianţei Franceze din Suceava, pe site-ul Consiliului Judeţean sau pe site-ul Alianţei Franceze din Suceava. (A.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI