La Muzeul Naţional al Bucovinei

Lansarea albumului „Mircea Hrişcă. Emoţie şi spiritualitate”

Ieri, la Muzeul Naţional al Bucovinei, în cadrul unei manifestări moderate de coordonatorul Biroului artă al instituţiei muzeale, Gabriel Herea, a avut loc lansarea albumului „Mircea Hrişcă. Emoţie şi spiritualitate”, album apărut la editura Karl A. Romstorfer a Muzeului Naţional al Bucovinei, cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava, album care face parte din colecţia de artă iniţiată de muzeul sucevean.

Lansarea albumului – realizat sub coordonarea criticului de artă Oliv Mircea – a prilejuit o reîntâlnire cu creaţia artistului plastic sucevean, ale cărui lucrări pot fi văzute pe simezele sălii de la etajul I al muzeului.

Fiica artistului, artista plastică Oana-Ruxandra Hrişcă, a evocat, în cuvinte emoţionante, personalitatea celui care a fost pictorul Mircea Hrişcă, care „picta pătimaş, pierzându-se în actul de creaţie”, şi care a fost „cel mai mare tată din lume”.

Criticul de artă Oliv Mircea, care a felicitat Muzeul Naţional al Bucovinei („instituţia merită o reverenţă”) pentru iniţiativa de a realiza acest album de artă, al doilea după cel dedicat operei lui Traian Postolache, a vorbit despre opera artistului care „are vecinătăţi artistice la un nivel foarte înalt”, iar sensibila şi talentata nepoată a pictorului, Ana Creangă, a avut un scurt recital de chitară clasică.

Pe larg, despre manifestarea desfăşurată la Muzeul Naţional al Bucovinei, în numărul de luni al ziarului nostru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: