Primarul Ion Lungu:

Jumătate din populaţia municipiului Suceava ar putea fi imună până în luna iunie

În municipiul Suceava rata de vaccinare ajuns la 25% „cu primul şi al doilea vaccin” şi la 15% în cazul celor „care au făcut rapelul” anti-Covid-19. Anunţul a fost făcut ieri de Ion Lungu primarul municipiului Suceava, acesta precizând că în calcul nu este luată populaţia tânără, între 0 şi 16 ani, de peste 22.542 de locuitori.

Potrivit edilului-şef, în cursul săptămânii trecute s-au vaccinat 3.741 de persoane, de la declanşarea campaniei, respectiv în intervalul 15 februarie – 26 aprilie, la centrele Primăriei fiind administrate 40.059 de doze de vaccin. Este vorba despre 20.890 de doze de Pfizer, 7.839 de Moderna şi 3.780 de AstraZeneca. Ion Lungu a declarat că în vederea impulsionării campaniei de vaccinare a făcut demersuri la Direcţia de Sănătate Publică astfel încât, până la finele lunii următoare, jumătate din locuitorii eligibili ai capitalei de judeţ să poată fi vaccinaţi.

„Ne propunem ca până în luna iunie să vaccinăm 50% din populaţia oraşului nostru, să avem o imunizare de 50%, în aşa fel încât să putem beneficia de măsurile de relaxare care vor avea loc în toată ţara” a punctat Ion Lungu.

În urma discuţiilor purtate cu responsabilii Direcţiei de Sănătate Publică şi a alocării, începând cu luna mai, de doze suplimentare de la nivel naţional, ar putea fi deschise centrele de vaccinare deja amenajate de la sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr. 9 „Ion Creangă” din Obcini şi de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 „Grigore Alexandru Ghica” din Iţcani. De asemenea, la Centrul Comercial Shopping City, în weekend ar putea fi organizată o acţiune „drive-through”, de vaccinare în autoturisme, în acest sens fiind aşteptat acordul DSP. Totodată, centrul de la sala de sport a Colegiului „Naţional Ştefan cel Mare” (mai puţin căutat din cauza reticenţei faţă de AstraZeneca) ar putea găzdui, tot la sfârşit de săptămână, un „maraton al vaccinării”, de asemenea fiind aşteptată avizarea de specialitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: