Potrivit unui studiu internaţional

Sprijinul populaţiei faţă de vaccinul anti-Covid-19 este în creştere

Sprijinul populaţiei faţă de vaccinul anti-Covid-19 este în creştere în mai multe ţări, precum Marea Britanie, Statele Unite şi Franţa, potrivit unui studiu internaţional publicat luni de cabinetul Kekst CNC, relatează AFP.

Studiul realizat în şase ţări (Franţa, Marea Britanie, Germania, Japonia, Statele Unite şi Suedia) arată o tendinţă clară de creştere, comparativ cu sfârşitul anului 2020. Astfel, în Franţa, 59% dintre respondenţi au afirmat că sunt gata să se vaccineze sau au făcut deja acest lucru, faţă de 40% în decembrie anul trecut. Creşterea este mai spectaculoasă în Suedia, cu 76% din răspunsuri favorabile, faţă de 51% în septembrie 2020. În Marea Britanie rata celor dispuşi să se vaccineze este cea mai mare – 89% – comparativ cu 65% în septembrie anul trecut.

În schimb, persoanele chestionate au fost mult mai critice în ceea ce priveşte eficacitatea desfăşurării vaccinării în ţările lor respective. În timp ce 3 din 4 britanici salută implementarea rapidă a vaccinării în ţara lor, procentul scade în alte ţări, la 32% în Statele Unite, 22% în Franţa şi chiar 20% în Suedia. Întrebaţi ce ţări consideră că sunt cele mai eficiente în acest domeniu, răspunsul a fost în mod nesurprinzător Israel, unde jumătate din populaţie a primit cel puţin o doză de vaccin, şi Marea Britanie.

În majoritatea ţărilor chestionate, majoritatea respondenţilor au afirmat că doresc menţinerea măsurilor de protejare a populaţiei înaintea relansării economiei. Şase britanici din 10 au afirmat că aleg limitarea răspândirii virusului în faţa protejării economiei. Rata este de 50% în Japonia (faţă de 18% în favoarea economiei) şi de 47% în Germania şi Suedia (faţă de 31% şi respectiv 29% pentru economie).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: