Iulian Cimpoeşu, nominalizat de USR pentru funcţia de prefect:

Voi fi un reprezentant al Guvernului, dar şi al cetăţenilor

Iulian Cimpoeşu, nominalizarea USR pentru funcţia de prefect al judeţului Suceava, a vorbit, vineri, la News Bucovina, despre cum s-a pregătit pentru a se implica în administraţia publică locală şi despre ceea ce îşi propune să facă din funcţia de prefect.

El a arătat că în 2016 a intrat „pentru prima dată” în politică, la 46 de ani, iar în 2017 s-a înscris şi a urmat cursurile Facultăţii de Administraţie Publică de la USV.

„Eu am intrat în politică strict pentru administraţia publică locală, pentru a ajuta la dezvoltarea comunităţii locale. De aia am şi candidat la funcţia de primar la Şcheia. Acesta a fost ţelul meu, să mă implic în administraţia publică locală pe plan local, judeţean. De aceea nici nu am candidat la Parlament” a precizat Cimpoeşu.

Despre procesul de selecţie efectuat în cadrul USR, el a arătat că s-a exagerat în ceea ce priveşte filmul de prezentare.

„S-a făcut prea multă tevatură pe marginea acelui filmuleţ. Practic, s-a dorit iniţial intervievarea tuturor candidaţilor la Bucureşti. Nu a mai fost timpul necesar, iar în locul acestor interviuri s-a introdus această miniprezentare video a candidaţilor” a spus Cimpoeşu.

El a explicat că unii dintre candidaţi ar fi fost pentru prima dată în faţa Biroului Naţional.

„Eu, fiind în USR de la înfiinţare, din 2016, şi participând la toate acţiunile la nivel naţional şi local, cred că sunt destul de cunoscut şi în Biroul Naţional” a spus Cimpoeşu.

El a dezvăluit că a propus ca toate cele nouă CV-uri ale candidaţilor pentru funcţia de prefect de Suceava să fie trimise la Bucureşti, dar că s-a impus să fie maximum trei, pentru că cei din conducerea centrală nu aveau mult timp la dispoziţie.

Iulian Cimpoeşu a spus că din funcţia de prefect va fi o „punte de legătură” cu Guvernul şi că va face tot posibilul pentru ca investiţiile necesare să fie făcute la Suceava.

„Facem tot posibilul. Am relaţii bune şi cu Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, şi cu Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene. Sunt o punte de legătură cu centrul. Pot discuta la orice oră cu ei” a arătat Cimpoeşu.

El a adăugat însă că „peste noapte” nu se poate face nimic.

„Vom face presiuni. Vom încerca să facem tot ce e mai bun pentru judeţ” a spus Cimpoeşu, care totodată i-a indicat pe cei care au condus judeţul 30 de ani.

„Au avut timp 30 de ani să pună Suceava pe hartă, dar nu au pus-o” a precizat viitorul prefect.

„Îi asigur pe suceveni că voi fi nu numai un reprezentant al Guvernului în teritoriu, ci voi fi un reprezentant al cetăţeanului din judeţul Suceava. Sunt deschis dialogului, comunicării şi sper să fac lucrurile mai bine decât cred unii că le pot face”, a conchis Iulian Cimpoeşu. (N.B.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI