Suceava

Asociaţiile de proprietari trebuie să treacă la digitalizare

> Pe listele de plată nu vor mai apărea numele proprietarilor

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a anunţat că asociaţiile de proprietari din municipiu trebuie să-şi digitalizeze activitatea, dar şi să aplice regulamentul GDPR pentru protecţia datelor cu caracter personal.

Viceprimarul a spus că sunt 129 de asociaţii de proprietari în municipiul Suceava, iar din data de 17 decembrie a fost modificat în Consiliul Local regulamentul de organizare şi funcţionare a asociaţiilor de proprietari. El a specificat că în regulament se precizează că este neapărat necesar ca pe listele de plată să nu mai apară numele proprietarilor.

„Intrai în scara blocului, te uitai pe lista de plată şi aflai exact unde locuieşte o persoană” a spus viceprimarul.

El a atras atenţia preşedinţilor asociaţiilor de proprietari să întocmească listele de plată după noul model, care nu conţine numele persoanelor.

Pe listele de plată trebuie să apară şi veniturile nete obţinute de reprezentanţii asociaţiei de proprietari respective, fără nume, ci doar funcţia şi salariul.

„Asociaţiile de proprietari trebuie să înţeleagă că suntem în 2021, că trebuiesc respectate anumite lucruri şi recomandări” a spus viceprimarul.

El a arătat că a transmis încă din data de 25 ianuarie o adresă prin care a anunţat că trebuie să aplice noile reglementări şi că, până zilele trecute, doar 25% dintre asociaţii i-au dat curs.

În ceea ce priveşte digitalizarea, viceprimarul a anunţat că a solicitat asociaţiilor de proprietari să efectueze foarte multe operaţiuni online.

Lucian Harşovschi a spus că este important ca asociaţiile de proprietari să implementeze o platformă astfel încât sucevenii să poată trimite valorile citite de pe aparatele de măsurare a consumului de utilităţi, să-şi poată citi online sumele pe care le au de plătit şi să efectueze plăţile online.

„Întâmpinăm reticenţă din partea asociaţiilor, care spun că oamenii sunt mai în vârstă şi nu vor” a arătat viceprimarul.

El a spus însă că a constatat că sunt chiar şi suceveni mai în vârstă care ştiu să citească indexul şi să-l trimită prin SMS sau să introducă informaţii într-o aplicaţie, situaţie în care nu mai acceptă scuze din partea asociaţiilor.

Lucian Harşovcshi a subliniat că asociaţiile va trebui să realizeze aceste platforme online care să le permită proprietarilor să fie informaţi şi, în acelaşi timp, să poată să realizeze operaţiunile şi ca până în prezent. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: