Primarul Rădăuţiului, Bogdan Loghin:

Lupta pe care o duc cu mafia de la nivel local nu mă secătuieşte de puteri

Bogdan Loghin a declarat luni pentru News Bucovina că are o echipă, dar că are de-a face şi cu o dezinformare fantastică.

„Noi până acum ce am greşit? De când am venit lucrăm şi tot îndreptăm prostiile din urmă ale fostului primar. Bineînţeles că nu ai cum să îndrepţi când găseşti o faptă penală. Dl Tatar are un dosar deschis tot din partea Primăriei Rădăuţi pentru că, în ultima zi când a mai fost pe funcţie, în 27 octombrie, a semnat un contract cu Servicii Comunale, unde urma să ajungă, fără acoperire. Şi ce să vezi, nici măcar nu a respectat procedura, pentru că a depăşit limita achiziţiei directe. Şi mai este un contract pentru care urmează să facem plângere penală” a spus primarul.

El a precizat că este vorba de un contract de lucrări cu Servicii Comunale.

„De asta Rădăuţiul nu a evoluat, pentru că doar Servicii Comunale a înghiţit banii şi sunt doar nişte plombe care la primul îngheţ sar. Am mai văzut un audit intern şi acolo sunt nişte lucruri cu semnul întrebării, dar va trebui să cer nişte documente. Nu mă voi opri aici, pentru că, altfel, niciodată nu se va opri acest flagel” a spus primarul.

El a mai declarat că nu a făcut aceste dosare din răutate sau „la paritate”, ca să fie numărul de dosare egal cu cele deschise din partea lor pentru el.

„Am făcut pentru că sunt ordonatorul principal de credite şi asta trebuie să facem. Sunt multe verificări care pornesc fără prea multe explicaţii, dar, dacă ele se adeveresc, trebuie să luăm măsurile ca atare” a spus Loghin.

El consideră că Rădăuţiul a rămas în subdezvoltare tocmai din această cauză.

„Eu poate nu am timp sau nu consider normal să vin toată ziua să mă expun public să explic aceste lucruri. Lupta pe care o duc cu mafia asta la nivel local nu mă secătuieşte de puteri, dar îmi face să fie mult mai greu să dau drumul cu adevărat la ceea ce am promis că fac când vin la Primărie” a precizat primarul.

El a recunoscut că s-a încercat să se ajungă la el prin anumite personaje…

„Să stăm la discuţii că poate… Poate ce? Nu mai liniştim nimic, pentru că liniştea asta a dus la subdezvoltarea municipiului. Mie putea să-mi fie foarte bine dacă aveau loc acele discuţii, dar, din păcate, pentru cei care sunt conştienţi cu ceea ce se întâmplă acolo nu se poate” a spus Loghin.

El a mai arătat că este încurajat de faptul că foarte mulţi locuitori au încredere şi că abia aşteaptă să înceapă dezvoltarea municipiului, mai ales că a fost deschisă şi varianta ocolitoare.

„Voi face toată lista pe care am promis-o în campanie” a spus primarul.

El a mai dezvăluit că la Primărie nu se simte în siguranţă, pentru că nu are încredere în documentele care ajung la el, chiar dacă sunt cu semnături.

„Voi rezolva toate aceste probleme. Sunt doar de 4 luni, din care una am stat bolnav de Covid. Nu poţi face schimbările de pe o zi pe alta. Voi regla situaţia prin organigrama pe care o vom aproba în curând, iar din acel moment vă garantez că lucrurile vor merge” a spus Loghin.

El este convins că şefii de servicii ştiu în mare parte ce au făcut, ştiu direcţia sa şi nu vor fi surprize pentru ei când va lua o decizie.

„Nici nu pot lucra cu rugăminţi. Când ceri ceva, trebuie să-ţi vină de la toate compartimentele soluţia finală, nu să te ducă pe nişte piste greşite, iar tu să te sesizezi” a adăugat primarul.

El a anunţat că în noua organigramă va fi un compartiment special pentru fonduri europene. Acum sunt în mai multe servicii care nu fac faţă şi nu au cum să atragă fonduri europene, iar în mandatul lui Nistor Tatar au fost zero fonduri europene.

„Voi încerca să aduc Rădăuţi de la rubrica „Aşa nu!” la rubrica „Chiar se poate” sau chiar „Aşa da!”, ca să-mi respect astfel cuvântul faţă de rădăuţeni.

„Voi merge până la capăt. Sifonarea banilor, subcontractările, au adus oraşul unde l-au adus. În momentul când te atingi de feliuţa fiecăruia, iar aceste feliuţe sunt împărţite în foarte multe locuri, este greu. Eu consider că o parte dintre cei care au compus acest sistem trebuie să înţeleagă că, punând mână de la mână, putem dezvolta oraşul. Altfel, suntem condamnaţi la subdezvoltare” a mai declarat Loghin.

El a mai arătat că nu face cu plăcere sesizările faţă de faptele pe care le-a constatat, dar că este obligat şi că îl „strânge în spate” mai ales atunci când constată repercusiunile şi unde ajung rădăcinile acestora. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: