PSD Suceava 2020

Cum îşi bate PSD cuie în talpă

Lideri care nu prea mai au legătură cu social-democraţia, adică ai PSD, au început să-şi bată singuri cuie în talpă după alegerile locale pe care se laudă că le-au câştigat. Da, au în plus faţă de liberali 130 primari şi 3 preşedinţi de consilii judeţene, dar la votul principal, cel politic, PNL are peste 34%, PSD în jur de 30%, iar USR 13%. Or, când pleci la drum împăunându-te cu poziţia de mare învingător, îţi poţi permite să faci mai multe greşeli.

Cea mai importantă dintre greşeli şi care a stârnit şi reactivat celulele de criză ale societăţii civile şi ale presei din vremea protestelor celor peste 600.000 de cetăţeni generate de OUG 13, ordonanţa care îi făcea scăpaţi pe toţi penalii din fruntea majorităţii parlamentare a lui Dragnea, este fără dubiu numirea lui Iordache – „altă întrebare!” ca preşedinte al Consiliului Legislativ. De menţionat că respectivul consiliu trebuie să avizeze orice act cu putere de lege emis de Parlament şi de Guvern, iar din perspectiva pierderii alegerilor parlamentare din decembrie, numirea autorului OUG 13 va lega de mâini şi de picioare viitoarea majoritate de guvernământ. Unii susţin că s-a comis o ilegalitate şi că se va contesta la CCR.

De menţionat că respectiva numire, făcută într-o grabă suspectă, nu este singura, pentru că, iată, în perioada aceasta PSD îşi plantează oameni în toate organele, organismele de stat şi de obşte, toate numirile beneficiind de susţinerea actualei majorităţi parlamentare. La fel procedează pe ultima sută de metri şi primarii lor care au pierdut alegerile.

Numai că respectivele măsuri vor constitui muniţie electorală grea pentru adversari: ele demonstrează că PSD nu şi-a schimbat comportamentul refractar-revanşist, iar încercările de renunţare la compromişii Iordache, Nicolae, Nicolicea…, cei ce au pus la pământ DNA şi activitatea anticorupţie, nu sunt decât o străvezie manipulare. În fond, gruparea lui Ciolacu urmăreşte cu obstinaţie înlăturarea tuturor oamenilor lui Dragnea, dar luptă cu toate forţele pentru păstrarea cu orice preţ a statu quo-ului legiferat în epoca acestuia, adică a unei justiţii obediente care să-i servească interesele ca şi până acum, şi deţinerea şmecherească a controlului asupra activităţii guvernamentale viitoare.

Că acesta este scopul ultim al numirii lui Iordache se vede şi din aducerea în fruntea listelor electorale a unor personalităţi din justiţie care au servit PSD la greu: Simona Maya Teodoroiu, fostă judecătoare CCR(!), Laura Vicol, fosta avocată a Alinei Bica, Matilda Goleac, avocata lui „Câine”…

Cât despre racolarea acestora şi a unor celebrităţi medicale („flori la butonieră!”) şi aşezarea lor în capul listelor de candidaţi parlamentari, e clar că, în lipsă de personalităţi necompromise, PSD încearcă să-şi cosmetizeze imaginea ponosită în epoca Dragnea, numai că respectivii vin cu agendele lor, fiind determinaţi să pună umărul, sper, la eradicarea pandemiei şi la îmbunătăţirea condiţiilor din spitalele supraaglomerate, nu la servirea clientelei politice.

Din nefericire, respectivii au ajuns pe listele unui partid politic, iar credibilitatea lor s-a volatilizat de-a doua zi. Ca dovadă, audienţa mesajelor lor s-a prăbuşit după numire, iar televiziunile de informaţii şi agenţiile de ştiri au început să-i ocolească – nu mai fac rating.

Aşa se întâmplă când, în loc ca un partid să atragă populaţia la urne prin programe şi proiecte în beneficiul ţării şi al cetăţenilor, vine cu acţiuni de abatere a atenţiei de la greşelile făcute la începutul pandemiei, cele mai multe din ticăloşie, când liderii promovau fake news-uri, conspiraţii şi scenarii împotriva măsurilor guvernamentale de protejare a poporenilor („dictatura sanitară”, „medicii torţionari!”) sau în perioada când se aflau la Palatul Victoria şi aruncau cu banii în câini, promovând pomeni electorale şi când erau cât pe ce să scoată România din UE şi NATO.

Norocul României a fost că aliaţii europeni şi americani şi-au dat seama că guvernul Vioricăi Dăncilă nu mai reprezintă vocea poporului, ci a unor aventurieri filoruşi, dacă ne luăm după ideile expuse recent de fosta prim-ministră în Jerusalem Post. De aceea a şi căzut.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: