Bloc operator extins la Spitalul Judeţean

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, joi, împreună cu managerul interimar al SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, şi cu dr. Mircea Jurchiş lucrările de extindere a blocului operator care se efectuează prin supraînălţarea corpului D şi presupune realizarea unei investiţii pe 1100 mp, cu patru noi săli de operaţie.

El a spus că SJU Suceava are 15 săli de operaţii, iar din bani alocaţi de la CJ Suceava, circa 30 de milioane de lei, se fac investiţii în extinderea blocului operator, menţionând că 15 septembrie este data la care constructorul are termen de finalizare a lucrării.

„Este o lucrare foarte delicată, pentru că dotările sunt de ultimă generaţie şi se are în vedere, în special, securitatea pacienţilor” a spus Flutur, care a adăugat că este vorba de sisteme de climatizare, de dezinfectare, de spălare a pereţilor, a instrumentarului, a sălilor, dar şi privind accesul pacienţilor, accesul materialelor cu care se intervine şi transportul acestora spre staţia de sterilizare.

Era nevoie de aceste spaţii, pentru că la Suceava numărul intervenţiilor chirurgicale s-a dublat în ultima perioadă faţă de ceea ce era în urmă cu 7-8 ani. Dacă anterior se făceau, în medie, 4.500 de operaţii, s-a ajuns la peste 10.000” a precizat Flutur.

El a arătat că se acţionează constant pentru revenirea la normalitate a Spitalului Judeţean.

„Luptăm pentru revenirea la normalitate a SJU Suceava şi pentru oamenii care au nevoie să fie operaţi la Suceava, întrucât sunt condiţii” a spus Flutur.

El a menţionat că s-a prelungit cu aproape 3 luni contractul, din cauza pandemiei, pentru că lucrările au fost întrerupte, dar că se bucură că acum se lucrează.

Să redăm Spitalul Judeţean pacienţilor non-Covid, să devenim un spital de elită

Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat că îşi doreşte ca SJU Suceava să revină cât mai repede la normalitate.

„Să redăm acest spital pacienţilor non-Covid, să funcţionăm în aceste săli şi să devenim un spital de elită şi să revenim acolo unde ne este locul” a spus Calancea.

La rândul său, dr. Mircea Jurchiş a arătat că realizarea blocului operator reprezintă o necesitate imperioasă, pentru că numărul intervenţiilor chirurgicale a crescut vertiginos în ultimii zece ani. „Suntem la peste 10-14.000 de intervenţii chirurgicale”.

„Sperăm din tot sufletul să revenim la ceea ce am fost. Sperăm să oferim cetăţenilor acestui judeţ servicii medicale de calitate, în condiţiile în care deplasarea spre alte zone, pentru tratarea anumitor patologii, se realizează cu foarte mare dificultate. În momentul de faţă, o sală din acest nou bloc operator are aprox. 60 mp, ceea ce face ca abordarea multidisciplinară a unei patologii foarte complexe să fie realizată fără absolut nicio problemă. Sperăm să primim cât de curând pacienţii noştri în această construcţie minunată” a spus dr. Jurchiş. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: