Nevoia „sacră” de a repara ceea ce au stricat alţii

Nici n-a început bine campania electorală, că domnii candidaţi, spre nefericirea noastră şi a ţării, aceiaşi, ca în mandatele trecute, dar, ca o variaţiune politică, din partea altor partide (fiindcă, după ce suferă câte o înfrângere răsunătoare, domniile lor îşi fac bagajele şi migrează sau dacă vreţi „îşi caută adăpost în altă parte” şi niciunul nu se întoarce la luptă sub acelaşi steag, n.a.), s-au şi grăbit să-şi expună oferta pentru următorii patru ani de domnie.

Şi să vezi minune şi nimic altceva!

Toţi, dar absolut toţi aceşti pretendenţi, doresc, sincer şi din toată inima, să repare ceea ce au stricat alţii, adică înaintaşii lor, care cu mici intermitenţe şi excepţii, au fost chiar ei.

Asta cum vine, stimabililor? Că voi aţi greşit, sunt de acord şi nu vă contrazic! Că voi trebuie să reparaţi, mi se pare firesc! Pentru că un străin luat de pe stradă nu are acces la actul de conducere, deci la putere, şi niciodată nu va putea „drege busuiocul”, cum se spune în popor.

Dar acum se naşte şi întrebarea: Unde este progresul nostru? Al judeţului şi al oamenilor? Fiindcă au trecut deja 30 de ani de democraţie şi nu ne-am mişcat un milimetru. Pentru că mereu trebuie să ne întoarcem în trecut şi să cârpim ceea ce trebuia să facem bine de la început.

Este adevărat şi faptul că orice activitate, proiect, iniţiativă aduce cu sine şi costuri, necesită timp, muncă, dăruire. Iar când totul se termină, după tradiţionalele şi nenumăratele amânări, cineva vine şi taie panglica la darea în folosinţă, de cele mai multe ori parţială, astfel că mai mulţi culeg roadele victoriei şi se află în postura de realizatori-ctitori-făuritori-cârmaci-conducători demni de a intra în istorie.

Nu este de râs! Ci o privire după perdeaua care acoperă trista noastră realitate.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: