Funcţionarul de la Finanţe reclamat că nu a respectat măsurile de izolare neagă acuzaţiile

> El spune că autorii reclamaţiei trebuie cercetaţi pentru inducerea în eroare a organelor judiciare

Angajatul din finanţe diagnosticat cu Covid-19 şi acuzat că s-ar fi întors la muncă imediat după ce a fost externat din SJU Suceava a negat toate acuzaţiile şi susţine că a respectat toate măsurile care s-au impus.

Într-un drept la replică transmis redacţiei de familia funcţionarului public din cadrul Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Iaşi diagnosticat cu Covid-19 şi acuzat că ar fi revenit la serviciu fără a respecta o perioadă minimă de izolare se arată că acuzaţiile sunt nefondate şi că sunt invenţii.

„Sunt invenţii, acuzaţii nefondate ! Doresc ca adevărul să iasă la iveală şi să răspundă cei care induc în eroare”

În replica transmisă se reaminteşte că procurorii de pe lângă Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava au emis un comunicat de presă în care precizează că s-a formulat o plângere penală, marţi, 23 iunie, împotriva unui funcţionar public de la Finanţe, de către colectivul de salariaţi ai Compartimentului de Inspecţie Economico-Financiară Suceava/Serviciul de Inspecţie Economico-Financiară Nord-Est din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Iaşi, care este acuzat că „imediat după externare a revenit la serviciu fără a respecta o perioadă minimă de izolare, fără efectuarea unui al doilea test şi fără respectarea normelor privind distanţarea socială, punând în pericol sănătatea celorlalţi angajaţi”.

Persoana vizată susţine că acuzaţiile aduse sunt nefondate

„Nu este nimic adevărat, sunt invenţii, acuzaţii nefondate. Doresc stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere penală a celor care m-au defăimat în calitate de funcţionar public. Aceste acuzaţii au un scop ilicit, denigrarea mea. Cei care fac aceste acuzaţii grave ar trebui să cunoască Codul penal. Atingerea adusă demnităţii, cinstei, onoarei, reputaţiei, dreptului la propria imagine constituie o faptă penală. Întrebuinţarea de expresii jignitoare nu trebuie să îmbrace forme de exprimare prin care să se aducă atingere demnităţii persoanei, onoarei ori reputaţiei acesteia. Inducerea în eroare a organelor judiciare este de asemenea o infracţiune incriminată în Codul penal. Sesizarea penală cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, este reglementată în articolul 268 din Codul penal. Dacă într-adevăr există o plângere penală valabil formulată împotriva mea, doresc ca organele de cercetare penală să facă cercetări, adevărul să iasă la iveală şi să fie traşi la răspundere penală cei ce alertează autorităţile cu tot felul de minciuni grosolane. Conturarea unei imagini false a unui funcţionar public este de nepermis şi doresc identificarea făptuitorului şi a eventualilor complici, instigatori. Se pot verifica camerele de supraveghere, certificatele medicale, mesajele de pe telefon şi poşta electronică de serviciu. Nu am făcut nimic ilegal şi sunt o salariată cu o bună pregătire profesională. Se doreşte să se pună la îndoială conduita mea personală şi profesională, corectitudinea şi integritatea mea în calitate de funcţionar public. Sub sintagma «colectivul de salariaţi», titularii plângerii, în mod perfid, cred că vor să pară că nu ar fi o anonima” a explicat funcţionarul acuzat.

Funcţionarul spune că nu a revenit la serviciu după externare şi că a respectat măsura izolării

„Am fost internată cu o formă acută de pneumonie bilaterală în context Covid-19 şi nu am crezut că voi scăpa cu viaţă. Unele persoane de rea-credinţă au un scop, acela de a mă denigra în mod nejustificat. Să alarmezi autorităţile cu sesizarea unor fapte nereale la adresa unui funcţionar public în care să-l denigrezi când se ştie adevărul este foarte grav. Se ştie clar că nu am revenit la serviciu după externare. Am respectat toate măsurile impuse de lege, perioada de izolare la domiciliu, fiind în concediu medical. Cu privire la acuzaţia că «revenirea la serviciu s-a făcut fără a face dovada unui al doilea test negativ», externarea din spital se face atunci când decid cadrele medicale, nu pacienţii. S-a făcut un control de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava care a întocmit un proces-verbal de constatare în care menţionează «respectarea normelor de sănătate publică privind măsurile de preventive» şi că «declaraţiile funcţionarului public sunt confirmate de documente medicale»”.

Un membru al familiei precizează că au fost verificaţi zilnic de poliţie dacă respectă măsura izolării

„E tragicomică situaţia familiei mele. Am stat în casă în izolare la domiciliu ca verzele la murat care se acresc de la atâta stat. Mai ceva ca la carceră. Ne verifica poliţia în fiecare zi la telefon şi la uşă. E acuzată că a revenit la serviciu fără a face dovada unui al doilea test negativ. Cum? Cui trebuia să-i fluture rezultatul testului sub nas? A evadat pe fereastră din spital fără două teste negative? Nu au dorit medicii să-i dea drumul din spital şi ea a evadat? Ce bazaconii! După ce am stat cuminţele în casă, după ce am suferit o traumă şi ne-am bucurat că a scăpat cu viaţa, cineva se trezeşte să alarmeze în mod nejustificat autorităţile publice. Cred că ar trebui să se facă o expertiză medico-legală psihiatrică petiţionarului în cazul în care este identificat” se arată în finalul dreptului la replică. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: