După patru ani de făculat nimic

Vreţi votul poporului, dar fugiţi de răspundere !

Într-un târziu, am aflat şi eu că la Rădăuţi exista sau, mă rog, s-a înfiinţat o „Asociaţie de luptă anti-Flutur”, de parcă acest oraş văduvit de drumuri, afaceri şi industrie nu avea altceva mai bun de făcut decât să ascută securea războiului şi, hârşt, să sară la gâtul duşmanului, care duşman, pesemne, a pricinuit mari neajunsuri urbei.

Şi am tot întrebat: politicienii de pripas, gospodarii, megieşii, târgoveţii, filfizonii, fetele de pe bulevard, aurolacii, cerşetorii, pe toţi cei care vor să fie strigaţi cu apelativele post-revoluţionare „domnule” şi „doamnă”, ce urgie a abătut Preşedintele Consiliului Judeţean (cred că aşa i se spune) asupra lor, când, de fapt şi de drept, la Rădăuţi există şi sunt plătiţi, cu lefuri babane, un primar şi un viceprimar, care ar fi trebuit să rezolve nevoile urbei singuri, prin proiecte cu finanţare europeană sau cu bani de la Guvern, Partid, parteneriat public-privat etc., că de patru ani au firman de domnie şi nu se vede decât un crâmpei din centura ocolitoare a oraşului, şi acela cu iz electoral, care, la final, peste cine ştie câte decenii, va avea drept unic scop să nu se sperie turiştii şi trecătorii de cum arată târgul.

Iar dacă domnii de la conducere tot n-au făcut nimic şi nu au reuşit să asfalteze oraşul, cum nu au reuşit nici predecesorii lor, acum mută pisica moartă în curtea şefilor de la judeţ. Tactică veche, folosită de toţi… învinşii sorţii (cât de delicat pot să fiu în exprimare!).

Întrebare de om naiv: Domnule primar, dacă străzile din Rădăuţi, unde sunteţi edil, arată ca după război, doriţi cumva un nou mandat la Primărie?

Ştiţi de ce sunt curios? Am colaboratori din Rădăuţi, care vor îmi cere liber în ziua alegerilor, şi votul lor este preţios. Să văd ce fac…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: