Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei”

Promoţia 2020, o promoţie frumoasă

Promoţia 2020 a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” din Suceava şi-a luat vineri, 12 iunie, rămas bun de la profesorii care le-au îndrumat paşii şi le-au cultivat talanţii în ultimii 4 ani.

În prezenţa PS Damaschin şi a profesorilor preoţi, consilier eparhial Valenciuc Paul, director Cojoleancă Bogdan, diriginte Tablan Popescu Lucian, Ţurcă Silvestru, Duţuc Adrian, Magdalena Constantin, arhimandrit Natu Grichentie, Mihalcea Ştefan, a reprezentantului părinţilor, protoiereu Budeanu Doru Ionel, şi a profesorilor laici Nistor Georgeta, Ţebrean Livia şi Codină Bogdan, cei 28 de tineri ai promoţiei s-au regăsit în curtea interioară a Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” şi au rostit pentru ultima oară prezent în faţa celor care au încercat timp de 4 ani, 2016-2020, să le sădească în minte şi suflete ştiinţa, adevărul şi dragostea pentru Hristos şi semeni.

Dirigintele tinerilor, pr. Lucian Tablan, a spus la final că este mândru de promoţia aceasta şi a caracterizat-o ca fiind una „frumoasă. S-a putut lucra cu copii buni, de care, personal, mi-aş dori să mai am parte”.

Preotul Tablan a ţinut să remarce faptul că această promoţie a participat, cu rezultate foarte bune, la mai multe concursuri naţionale (în 2019 – locul 3 la Olimpiada Naţională Corală) şi internaţionale (2017, Grecia, la Kalamata).

Edificatoare pentru ce au însemnat aceşti copii pentru dascălii lor este o postare de pe Facebook a unuia dintre cei care au încercat să plămădească din ei adevărate caractere, preotul profesor Silvestru Ţurcă: „Un nou început! După împreună-mergere pe Cale în seminar, «zbor lin» spre Înalt, ficiori! Faceţi din oglinzi (în care vă vedeţi voi)… ferestre (prin care văd lumină oamenii)!”.

Şeful de promoţie a fost desemnat, în urma rezultatelor obţinute, Iustinian Budeanu. 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: