Suceava

Slujbă specială de pomenire a eroilor, la Biserica „Naşterea Maicii Domnului”

Joi, 4 iunie a.c., cu începere de la ora 10, la Biserica-monument „Naşterea Maicii Domnului” din apropierea Palatului de Justiţie, va avea loc o slujbă specială de pomenire a eroilor neamului românesc care şi-au dat viaţa pe câmpurile de luptă, contribuind astfel la înfăptuirea României Mari (1920-1940), un stat vremelnic, din păcate. Evenimentul coincide cu Centenarul Tratatului de la Trianon (4 iunie 1920).

Slujba de pomenire va fi oficiată de PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, la altarul de vară – parte arhitectonică a Turnului Unirii, din ansamblul „In memoriam”.

„Vor participa primarul Ion Lungu şi alte oficialităţi…” ne-a spus părintele paroh dr. Viorel Ioan Vârlan.

Reamintim că Biserica „Naşterea Maicii Domnului” a fost sfinţită pe 12 septembrie 2004, fiind ridicată în memoria tuturor celor care prin jertfa lor au păstrat vie fiinţa neamului românesc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: