Pe fondul numărului scăzut de cazuri Covid-19

Spitalul Judeţean Suceava revine la activităţile medicale anterioare epidemiei cu noul coronavirus

> Gheorghe Flutur: Se va reveni la circa 70% din activitatea spitalului şi se va relua activitatea medicală în secţii cu specializări medicale unice în judeţ

 Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava urmează să revină, treptat, la activităţile medicale anterioare epidemiei. În perioada următoare, etajul şapte va fi pentru terapia intensivă Covid şi pentru intervenţii chirurgicale, etajul şase va fi tampon, pentru pacienţii testaţi pentru infecţie cu noul coronavirus în aşteptarea rezultatului, iar pacienţii Covid vor fi trataţi în pavilioanele Spitalului vechi, mai puţin în Secţia de Oncologie, care rămâne non-Covid.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că, după ce vineri a cerut Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava să analizeze posibilitatea revenirii activităţilor medicale desfăşurate anterior pandemiei la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, luni şi marţi s-au desfăşurat două întâlniri ale CJSU Suceava, precum şi o şedinţă tehnică la care a participat şi coordonatorul pentru gestionarea Covid al regiunii nord-est, dr. Lucian Indrei, împreună cu conducerea Spitalului Judeţean Suceava şi cu reprezentanţi DSP Suceava.

Gheorghe Flutur a explicat că, având în vedere argumentele privind numărul scăzut de cazuri Covid-19 şi trendul îmbucurător al evoluţiei situaţiei epidemiologice în judeţ, s-a concluzionat că există premisele de a se organiza trecerea la activităţile medicale desfăşurate anterior pandemiei, la Spitalul nou.

Potrivit planului, la toate nivelurile până la etajul cinci ale Spitalului nou, se vor organiza secţii non-Covid şi se va putea reveni la circa 70% din activitatea Spitalului Judeţean Suceava, astfel putându-se relua activitatea medicală în secţii cu specializări medicale unice în judeţ. Vor funcţiona secţii precum Neurochirurgie, Chirurgie, Urologie, Obstetrică şi Ginecologie, Ortopedie a spus şeful administraţiei judeţene.

El a mai arătat că etajul al şaselea al Spitalului Judeţean va fi zonă tampon, unde vor fi pacienţii internaţi care sunt testaţi şi care, apoi, în funcţie de rezultatul testului, vor fi internaţi pe secţiile Covid sau non-Covid. La etajul şapte vor fi terapie intensivă Covid şi secţii pentru intervenţii chirurgicale pentru pacienţi Covid.

Totodată, în spital va fi asigurată separarea circuitelor funcţionale Covid şi non-Covid.

Mai mult, în funcţie de evoluţia bolii în judeţ, va fi posibilă, ulterior, amenajarea etajelor superioare ale Spitalului nou ca zone Covid, odată cu amenajarea etajului şase ca zonă non-Covid.

De menţionat este că pavilioanele de la Spitalul vechi se menţin spaţii Covid, mai puţin Secţia de Oncologie, care va fi non-Covid.

Procedura de avizare epidemiologică pentru soluţia prezentată urma să fie efectuată în cursul zilei de miercuri.

„Având în vedere evoluţia la acest moment a situaţiei epidemiologice în judeţ, acestea sunt soluţiile identificate pentru revenirea, în etape, a activităţii Spitalului Judeţean Suceava la activităţile normale, de dinainte de pandemie. Nu a fost cazul să fie luate în calcul alte soluţii, cum ar fi zonele de izolare pentru pacienţii asimptomatici, sau alte unităţi medicale din judeţ, şi salut acest lucru” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: