Anul trecut

„Învăţământul” a reprezentat peste 15% din cheltuielile Primăriei Suceava

>Din bugetul propriu al Sucevei pentru investiţii s-au alocat şi cheltuit 11,20 de milioane de lei

Bugetul local al municipiului Suceava a fost realizat, în anul 2019, la partea de cheltuieli, în proporţie de 66,01%, se arată în proiectul de hotărâre privind aprobarea conturilor de execuţie şi situaţiilor financiare, supus aprobării Consiliului Local în şedinţă ordinară ţinută astăzi.

Conform raportului compartimentelor specializate ale executivului municipal sucevean, în totalul creditelor bugetare aprobate, cheltuielile aferente secţiunii de funcţionare a administraţiei publice locale au avut o pondere de 72,24%, în timp ce secţiunii dezvoltare îi revine ponderea de 27,76%. Conform sursei citate, cheltuielile cele mai mari au fost cele cu „Învăţământul”, acestea deţinând 15,20% din totalul plăţilor efectuate, urmate de cele pentru „Cultură, recreere şi religie”, cu 13%.

În ceea ce priveşte cheltuielile de capital, conform listei de investiţii aprobate în Consiliul Local, acestea însumau, la 30 decembrie 2019, 17,81 de milioane de lei. Astfel, din bugetul propriu s-au alocat şi cheltuit 11,20 de milioane de lei, cheltuielile din fondurile ordonatorilor terţiari de credite totalizând 6,61 de milioane de lei.

Conform Raportului privind aprobarea conturilor anuale de execuţie pentru bugetul general şi a situaţiilor financiare la data de 31 decembrie 2019, la partea venituri, bugetul local iniţial al municipiului Suceava fost stabilit la 366,808 milioane de lei, din total 290,987 milioane de lei reprezentând veniturile proprii, iar 75,82 de milioane de lei prelevări de la bugetul de stat sub forma sumelor defalcate din taxe pe valoarea adăugată şi a subvenţiilor, a transferurilor voluntare, altele decât subvenţiile, precum şi a sumelor primite din fonduri externe nerambursabile postaderare, în contul plăţilor efectuate şi al prefinanţărilor.

În urma rectificărilor operate pe durata anului 2019, prevederile bugetare definitive au fost de 177,177 de milioane de lei, la partea de venituri, şi de 379,618 milioane de lei, la partea de cheltuieli, diferenţa de 2,441 de milioane de lei fiind excedentul anului anterior, orientat spre susţinerea cheltuielilor secţiunii de dezvoltare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI