Primăria Suceava susţine echipa de handbal studenţească în turneul de promovare

>„Poate avem o şansă se revenim în liga naţională” a declarat primarul Ion Lungu, după ce, potrivit lui, „la fotbal am pierdut promovarea cu Foresta”

Primăria Suceava sprijină revenirea în primul eşalon a echipei de handbal CS „Universitatea”. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, potrivit căruia, cu prilejul discuţiilor purtate cu oficialii clubului acestora li s-a confirmat susţinerea financiară acordată din bugetul municipiului. Lungu a spus că un turneu de promovare ar fi programat pentru sfârşitul lunii iunie şi că îşi pune mari speranţe în acesta.

„S-ar vedea o luminiţă la capătul tunelului. Dacă la fotbal am pierdut promovarea cu Foresta, iată că, zic eu, de această dată avem o şansă cu echipa de handbal, în sensul că se va face un turneu de promovare. Am discutat cu conducerea clubului, cu domnul antrenor Chiruţ, confirmând că Primăria Municipiului Suceava continuă să sprijine echipa de handbal. Nu se ştie exact când va fi acest turneu de promovare, dar s-ar părea că la sfârşitul lunii iunie. Deci noi suntem pregătiţi să finanţăm echipa în continuare şi poate că avem o şansă se revenim în Liga naţională” a reliefat Ion Lungu.

Reamintim că după prima sesiune a licitaţiei de finanţare din fonduri publice nerambursabile, în cadrul Programului pentru promovarea sportului de performanţă, prevăzută a fi disponibilizată era suma de 2,68 de milioane de lei, dintre care două milioane de lei pentru Clubul Sportiv Universitar (CSU) „Universitatea” Suceava.

Programul anual al finanţărilor din fondurile publice ale municipiului Suceava a fost aprobat prin HCL nr. 40 din 27 februarie 2020. Susţinerea financiară a sportului cu bani din bugetul local se face în baza Regulamentului privind regimul finanţărilor nerambursabile, aprobat de consilierii suceveni în conformitate cu ultimele modificări aduse Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000. Potrivit legislaţiei, finanţările nerambursabile se acordă pe bază de proiecte, din fonduri publice, pentru activităţi nonprofit de interes local.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: