Handbal masculin

Modalitatea de promovare va fi viabilă, se pare, după jumătatea acestei săptămâni

Sistemul de meciuri pentru promovarea în primul eşalon valoric se lasă aşteptat. Dacă în Liga Zimbrilor lucrurile au rămas fără un final clar, campionatul fiind „îngheţat”, în cazul promovării din eşalonul secund, situaţia este agitată.

După mai multe scenarii şi idei de fiabilitate, s-a decis ca din primul eşalon valoric să nu retrogradeze nicio echipă, ba chiar mai mult, după o idee „latină”, să se suplimenteze numărul de echipe din Liga Naţională la 16.

CSU din Suceava este oricum lider în seria A şi vrea să se lupte pentru promovare, lucru dovedit şi de rezultatele obţinute. În acest moment, se pare că cele mai bune opt formaţii din eşalonul secund se vor lupta pentru cele două locuri din „clasa A”, în cadrul unui turneu final.

Până în acest moment nu se cunosc regulile acestei ultime faze ale turneului final din această competiţie, dar ele, se presupune, trebuie să fie unele logice, aplicate şi în alte situaţii.

Deocamdată, jucătorii echipelor aspirante la accesul în Liga Naţională se pregătesc la domiciliu şi aşteaptă momentul în care regulile de promovare vor fi clare.

„Pentru noi este foarte important să ne pregătim împreună după această perioadă foarte lungă de pauză. Aşteptăm ultimele decizii ale federaţiei pentru că a fost vorba de 30 de zile de antrenamente înainte de jocurile oficiale. Vă daţi seama că toţi jucătorii din echipele participante la promovarea în Liga Naţională abia aşteaptă să respire aer curat şi să se motiveze pentru obiectivul propus. Pentru noi nu există altă variantă decât cea fixată anterior, cea de promovare, şi ne vom lupta pentru ea”, a spus antrenorul echipei de handbal masculin CSU din Suceava, Adrian Chiruţ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: