Primul examen de acordare a gradului I în învăţământ în format online

Ieri, 19 mai 2020, s-a desfăşurat primul examen de acordare a gradului I în învăţământ în format online. Profesorul candidat Agăleanu-Papuc Cătălina are specialitatea Limba şi literatura română şi predă la Şcoala Gimnazială Herla, comuna Slatina. Titlul lucrării este „Metode tradiţionale şi moderne în predarea-învăţarea şi evaluarea verbului la gimnaziu”, lucrarea fiind coordonată de prof. univ. dr. Rodica Nagy.

„Aşa cum prevede metodologia actuală, lecţiile la clasă nu au avut loc, în schimb susţinerea s-a derulat corespunzător, cu mici sincope tehnice, dar coordonate/suplinite de prof. univ. dr. Rodica Nagy, care şi-a asumat şi rolul de moderator virtual, armonizând, cu note de umor şi «savoir faire», spaţiile libere, mici minute de tăcere. Profesoara-candidat a realizat o expunere sintetică a lucrării sale, concentrându-se, îndeosebi, asupra elementelor de originalitate şi anume «O cercetare pedagogică şi didactică» având ca temă centrală problematica verbului în cadrul modelului comunicativ-funcţional” aflăm dintr-un comunicat.

Aflăm că prof. univ. dr. Rodica Nagy a certificat calitatea metodico-ştiinţifică a tezei, iar prof. metodist Mariana Daniela Pintilie a susţinut că lucrarea, asemenea unei monade, reflectă „în sine” personalitatea profesională şi afectivă a profesorului, care a obţinut nota 10.

„În ciuda bunei derulări şi coordonări a şedinţei publice, considerăm că revenirea la modelul clasic de prestare didactică pentru obţinerea gradului didactic I este salutară şi dezirabilă atât pentru elevi şi profesori, cât şi pentru comisie, aceasta din urmă având posibilitatea de a aprecia obiectiv inclusiv activitatea «a la longue» a profesorului-candidat” ne-a precizat prof. Mariana Daniela Pintilie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI