Primul examen de acordare a gradului I în învăţământ în format online

Ieri, 19 mai 2020, s-a desfăşurat primul examen de acordare a gradului I în învăţământ în format online. Profesorul candidat Agăleanu-Papuc Cătălina are specialitatea Limba şi literatura română şi predă la Şcoala Gimnazială Herla, comuna Slatina. Titlul lucrării este „Metode tradiţionale şi moderne în predarea-învăţarea şi evaluarea verbului la gimnaziu”, lucrarea fiind coordonată de prof. univ. dr. Rodica Nagy.

„Aşa cum prevede metodologia actuală, lecţiile la clasă nu au avut loc, în schimb susţinerea s-a derulat corespunzător, cu mici sincope tehnice, dar coordonate/suplinite de prof. univ. dr. Rodica Nagy, care şi-a asumat şi rolul de moderator virtual, armonizând, cu note de umor şi «savoir faire», spaţiile libere, mici minute de tăcere. Profesoara-candidat a realizat o expunere sintetică a lucrării sale, concentrându-se, îndeosebi, asupra elementelor de originalitate şi anume «O cercetare pedagogică şi didactică» având ca temă centrală problematica verbului în cadrul modelului comunicativ-funcţional” aflăm dintr-un comunicat.

Aflăm că prof. univ. dr. Rodica Nagy a certificat calitatea metodico-ştiinţifică a tezei, iar prof. metodist Mariana Daniela Pintilie a susţinut că lucrarea, asemenea unei monade, reflectă „în sine” personalitatea profesională şi afectivă a profesorului, care a obţinut nota 10.

„În ciuda bunei derulări şi coordonări a şedinţei publice, considerăm că revenirea la modelul clasic de prestare didactică pentru obţinerea gradului didactic I este salutară şi dezirabilă atât pentru elevi şi profesori, cât şi pentru comisie, aceasta din urmă având posibilitatea de a aprecia obiectiv inclusiv activitatea «a la longue» a profesorului-candidat” ne-a precizat prof. Mariana Daniela Pintilie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: