Demersuri pentru construirea unui centru de tineret şi a unei tabere şcolare la standarde europene la Bucşoaia

> Gheorghe Flutur: Ne dorim foarte mult să avem în inima judeţului Suceava această tabără modernă, acest centru de tineret, care să devină şi un important punct de atracţie naţional

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, ieri, că sunt continuate demersurile în ceea ce priveşte înfiinţarea unui centru de tineret şi a unei tabere şcolare la Bucşoaia, oraşul Frasin.

El a spus că, în acest sens, la sediul CJ Suceava s-a desfăşurat o întâlnire la care au participat primarul oraşului Frasin, Marinel Balan, vicepreşedintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, împreună cu persoane de specialitate din Primăria Frasin şi CJ Suceava.

După discuţii şi consultări avute cu cei de la Ministerul Tineretului şi Sportului şi de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, s-a conturat propunerea de a se construi un centru de tineret şi a unei tabere şcolare la standarde europene pe cele 13,8 ha de teren de la Bucşoaia.

În prima fază, Ministerului Tineretului şi Sportului va iniţia un proiect de hotărâre de guvern prin care acest obiectiv va trece în domeniul public al statului şi în administrarea MTS.

Urmează ca Ministerul Tineretului şi Sportului să depună la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei un proiect de finanţare pentru „centru de tineret şi tabără şcolară”, cu respectarea criteriilor şi a condiţiilor UE, pentru dotare şi asigurare servicii de cazare, recreere şi sport.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, acest centrul este gândit să funcţioneze la capacitate maximă pe durata întregului an calendaristic, atât prin asigurarea serviciilor specifice taberelor, cu pondere importantă în perioada vacanţelor şcolare, dar şi prin asigurarea cadrului de pregătire şi pentru practicarea mai multor sporturi, activităţi desfăşurate pe perioada întregului an.

„Ne dorim foarte mult să avem în inima judeţului Suceava această tabără modernă, acest centru de tineret, care poate să devină şi un important punct de atracţie turistică naţional, alături de celelalte destinaţii din Bucovina. Mă gândesc şi la faptul că, la un moment dat, în aceeaşi perioadă, multe familii se pot regăsi cu toţii în Bucovina, copiii în această tabără, iar părinţii la pensiunile din zonă” a spus preşedintele administraţiei judeţene.

El a subliniat că, în ceea ce priveşte autorităţile locale, Consiliul Judeţean Suceava şi Primăria Frasin au pregătit tot ce este nevoie pentru a demara această procedură şi vor asigura pe mai departe tot sprijinul necesar. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI