Finanţele publice anunţă amnistierea fiscal

>„Cei mai mulţi beneficiari sunt din sectorul economic privat” susţine Oana Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt al AJFP Suceava

Guvernul a aprobat amnistierea fiscală pentru dobânzi, penalităţi şi alte accesorii datorate de firmele care vor achita principalul restanţelor până pe 15 decembrie 2020, face cunoscut Oana Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava, care subliniază că „măsura va sprijini mediul de afaceri lovit de criza Covid-19 şi va avea un efect pozitiv asupra încasărilor bugetare din acest an”. Conform sursei citate, principalele beneficii ale introducerii amnistierii sunt relansarea economiei, depăşirea unor probleme economice ale contribuabililor, precum şi diminuarea datoriilor acestora. De asemenea, prin aprobarea amnistierii se are în vedere încasarea obligaţiilor bugetare restante la 31 martie 2020, precum şi a obligaţiilor bugetare cu termene de plată între 1 aprilie 2020 şi 15 decembrie 2020.

„Astfel, pe de o parte, anularea accesoriilor sprijină contribuabilii, care pot folosi lichidităţile de care dispun pentru continuarea activităţii afectate direct sau indirect de criza Covid-19, permiţând curăţarea bilanţurilor de datorii. Pe de altă parte, se asigură o creştere a veniturilor la bugetul general consolidat, cei mai mulţi beneficiari fiind din sectorul economic privat” aduce la cunoştinţă Oana Violeta Apetrea.

Facilităţile fiscale îi vizează pe toţi contribuabilii care au datorii restante la 31 martie 2020, persoane fizice, persoane juridice, persoane fizice care desfăşoară activităţi economice, profesiuni libere, entităţi fără personalitate juridică, instituţii publice etc. Reglementate sunt patru tipuri de facilităţi fiscale, acestea acoperind toate situaţiile cu care se pot confrunta contribuabilii. Spre exemplu, prima măsură reglementează anularea dobânzilor, penalităţilor şi a tuturor accesoriilor aferente obligaţiilor bugetare principale, restante la data de 31 martie 2020 inclusiv, în cazul contribuabililor care la această dată au în sold atât obligaţii bugetare accesorii, cât şi obligaţii bugetare principale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: